Haberler

Kumluca'da Heyelan Nedeniyle Riskli Bulunan 3 Ev Boşaltıldı

Güncelleme:

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 2 gün önce başlayan ve hala devam eden heyelan nedeniyle riskli bulunan 3 ev boşaltıldı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde iki gün önce başlayan ve halen devam eden heyelan nedeniyle riskli bulunan üç ev boşaltıldı.

İlçeye bağlı Güzören Mahallesi,  Düzekin mevkisinde iki gün önce başlayan ve vatandaşlara ait sera, zeytin bahçesinin zarar görmesine, çevredeki çam ağaçlarının devrilmesine yol açan heyelanda riskli bulunan üç ev tahliye edildi.

Heyelan meydana gelen bölgede AFAD ekiplerinin incelemesinin ardından, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri incelemelerde bulunarak, heyelandan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Güzören Mahallesi Muhtarı Selahattin Okur, heyelanın devam ettiğini, bundan dolayı bölgede büyük risk bulunduğunu, risk taşıyan evlerin boşaltıldığını söyledi.

Heyelan nedeniyle sadece arazi ve ev kayıpları değil, mahallenin sulama suyu kaynağını da kaybettiklerini ifade eden Okur, heyelandan dolayı bir başka riskin ise kayan toprağın mahalleden geçen Balıkçı Dersi'nin önünde set oluşturması olduğunu, bu setin patlaması halinde dere güzergahının sular altında kalmasından endişe ettiklerini belirtti.

Güzören Mahallesinde yaşayan 82 yaşındaki Mehmet Öztürk ise ilerlemiş yaşına rağmen bölgede ilk defa bu kadar büyük zarara yol açan heyelan olduğunu söyledi.

Heyelanda risk nedeniyle evini boşaltan Süleyman Öztürk, heyelan riskinin devam ettiğini kendisi, babası ve ağabeyine ait üç evi boşalttıklarını söyledi.

Heyelanda seralarında da büyük zarar oluştuğunu ifade eden Öztürk, "Büyük bir afet yaşıyoruz. Halen devam ediyor, evlerimizi boşalttık. Ne olacağını bilmiyoruz. AFAD ekipleri geldi, şu an için heyelanın devam etmesi nedeniyle yapılacak bir şeyin olmadığını söylediler" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Antalya Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title