Haberler

Kumluca'daki Elektrik Kesintileri

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Batı Antalya Bölge Müdürü Ömer Tokman, Kumluca Ziraat Odası’nda elektrik kesintileri hakkında bilgilendirme yaptı.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Batı Antalya Bölge Müdürü Ömer Tokman, Kumluca Ziraat Odası'nda elektrik kesintileri hakkında bilgilendirme yaptı.

Kumluca ilçesi'nde 14 Aralık'ta meydana gelen zirai don olayları sırasında oluşan elektik kesintileri nedeniyle Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Batı Antalya Bölge Müdürü Ömer Tokman ile birlikte bilgilendirme yaptı. Ziraat Odası'nda yapılan bilgilendirme toplantısında Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, don olayları sırasında elektriğe çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kayhan, Bu sırada neden kesintilerin meydana geliyor. Bu kesintiler nedeniyle üreticiler zarar görüyor. Birçok çiftçimiz dona karşı elektrikli sistemler ile önlem alıyor. Üreticilerimiz kesintiler karşısında çaresiz kalıyor dedi.

Kayhan, özellikle tarım alanlarında ki yapılan yatırım ve bakım onarım çalışmalarının artarak devam etmesini, yeni oluşmuş ve oluşacak sorunların çözüme kavuşturulmasının devamını beklediklerini söyledi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Batı Antalya Bölge Müdürü Ömer Tokman ise; 13 Aralık tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen dolu ve fırtına olayları sırasında dağıtım şebekesinin önemli bir bölümü hasar gördü. Şebeke onarım ve bakım çalışmalarının yapıldığı ertesi günü 14 Aralıkta da don olaylarının yaşanması sebebiyle de şebekeye aşırı yüklenme oldu dedi.

Müdür Tokman, Türkiye genelinde kış aylarında tüketim rekorunun kırıldığı 14 Aralık akşamı Kumluca'da da 43 MW puant yük ile önceki yıllara göre en yüksek tüketimin oldu. Aşırı yüklenme sadece bir fider de yani ilçeye bağlı Yeni Mahalle, Meydan Mahalle, Bağlık Mahallesi, Göksu Mahallesi, Kum Mahallesi, Hacıveliler Mahallesi, Çürükiçi mevkii ve Karşıyaka Mahallesi'nin bir kısmının enerjisini sağlayan Deniz yolu fiderinde kalıcı arıza oldu. Arıza 1 saat gibi kısa bir sürede giderildi. Bu arızalar haricinde aşırı yüklenmeler sonucu orta gerilim seviyesinde ki 7 adet diğer geçici arızanın da 30 dakika İçinde müdahale yapıldı. Bu müdahale ve önlemler sırasında Kumluca Belediyesinin elektrik personelinden de destek alındık, Hatta sokak ışıklarını kapatarak yüklenmeyi azaltmaya çalıştık.

Elektrik Dağıtım şebekesine yapılan yatırımlar ve bakım onarım çalışmaları hakkında da bilgi veren Müdür Ömer Tokman, 2016 yılında ağırlıklı olarak Kumlucalı Çiftçilerimizin daha kaliteli ve eksiksiz enerji kullanmasını sağlamak amacıyla 9,2 milyon TL yatırım yapıldı. Tarımın en yoğun olduğu Mavikent ve Beykonak Mahalleleri Kumluca'ya yer altı şebekesi ile bağlandı, bunun yanı sıra yıl içerisinde bakım onarım çalışmalarına hız kesmeden devam edildi. Tarım sahalarımızda 20 kadar trafoya güç artışı yapıldı. Alçak gerilim şebekesinde yapılan tadilat ve kesit artışlarıyla gerilim düşümü şikayetleri büyük oranda giderildi dedi.

Tokman, 2017 yılında vatandaşların daha kaliteli ve kesintisiz enerji kullanması için çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Antalya Kumluca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title