Haberler

Kumluca'da Vatandaşlara Kalp Hastalıkları Anlatıldı

Güncelleme:

Antalya'nın Kumluca Belediyesi ve bir özel hastane işbirliğinde gerçekleştirilen konferansta vatandaşlara kalp hastalıkları konusunda bilgi verildi.

Kumluca Belediyesi ve bir özel hastane işbirliğinde gerçekleştirilen konferansta vatandaşlara kalp hastalıkları konusunda bilgi verildi.

Medicalpark Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Kalp Merkezi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan, konferansta yaptığı konuşmada, kalp hastalıklarının toplumun büyük bir bölümünü etkilediğini kaydetti.

Kişilerin önce ailesinde kalp rahatsızlığı olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Okutan, bunun yanında tansiyon, diyabet ve ilerlemiş yaşın da kalp hastalıklarında etkili olduğunu söyledi.

Dengeli beslenme, fiziksel aktivite, düzenli sağlık kontrolleriyle kalp hastalıklarının büyük bölümünün önüne geçilebileceğine değinen Okutan, şöyle konuştu:

"Bir hasta bir hekime gittiğinde ameliyat olacak diye bir şart yok. Hastanın durum değerlendirmesi ve şikayetleri göz önüne alınarak, yapılacak tetkikler neticesinde hangi tür tedavi uygulanacağına karar veriyoruz. Bypass olan bir hasta 24 saat sonra yürüyebilir, en geç bir haftada taburcu olur. 4 ila 6 hafta sonra da ameliyat öncesi tüm fiziksel aktivitelerini yapabilmektedir."

Bypass'ın riskinin yüzde 3 olduğuna işaret eden Okutan, doktorların önerdiği tedavi veya bypass olmayarak yaşamanın riskinin ise çok daha fazla olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Okutan, konferansın ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Okutan'a porselen çay seti ve Kumluca Belediyesi kültürel yayınlarından hediye etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Kumluca Belediyesi Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title