Haberler

Kumluca'da Sera Atıkları Sıkı Denetimde

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sera atıklarının gelişi güzel dökülerek çevre kirliliğine yol açmaması için denetim yapıyor.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sera atıklarının gelişi güzel dökülerek çevre kirliliğine yol açmaması için denetim yapıyor.

Kumluca'da örtü altı sera sezonunun sona ermesiyle birlikte seralardan çıkan bitki atıklarının tek merkezde toplanarak çevreye zarar vermeden bertarafının sağlanması için, Zabıta Müdürlüğü ekipleri sürekli denetimler yaparak yol kenarlarına sera atığı döken vatandaşlar hakkında tutanak tutuyorl.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çevre kirliliği ve insan sağlığını etkileyen sera atıklarının gelişi güzel dökülmesi önlemek amacıyla, örtü altı sezonun sona ermesiyle birlikte, zabıta ekiplerinin denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Sera atıklarının tek merkezde toplanması uygulamasına 2006 yılında başladıklarını ve ilçe halkının bu uygulamaya destek vererek sera atıklarını tek merkezde topladıklarını ifade eden Başkan Çetinkaya, bazı vatandaşların uygulamaya uymayarak sera atıklarını yol kenarlarına, boş arazilere ve su kanallarına döktüklerini, bu vatandaşlar hakkında Zabıta Müdürlüğü tarafından tutanak tutularak encümen tarafından cezai işlem uygulandığını belirtti.

Başkan Çetinkaya, "Geçmiş yıllarda sera atıklarından kaynaklanan büyük çevre kirliliği yaşıyordur. Halkımızla birlikte sera atıklarını tek merkezde toplanması için 2006 yılında 'Biz ürettik, Biz Temizleriz' sloganıyla bir kampanya başlattık. Aradan geçen sürede kampanyamız başarıya ulaştı. Sera atıklarını tek merkezde toplamayı başardık. Ancak zaman zaman vatandaşlarımız sera atıklarını gelişi güzel dökebiliyorlar, Zabıta ekiplerimiz böyle bir durum tespit ettiklerinde bu kişiler hakkında yasal işlem yapıyorlar. Bizim vatandaşlardan istediğimiz, sera atıklarını gelişi güzel dökmesinler. Çünkü hepimiz bu ilçede yaşıyoruz ve çocuklarımıza bırakacağımız en güzel hediye yaşanabilir, temiz bir çevre olacaktır" ifadelerini kullandı. Zabıta ekiplerinin denetimlerinin devam edeceğini bildiren Başkan Çetinkaya, vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için, sera atıklarını toplama merkezine dökmelerini gerektiğini vurguladı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title