Haberler

Kumluca'da Otopark ve Trafik Sorunu

Kumluca Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda, Kumluca'da yaşanan otopark sorunu ve şehir merkezinde trafik yoğunluğunun azaltılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, yol kenarlarının ücretli otopark yapılması ele alındı.

Kumluca Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda, Kumluca'da yaşanan otopark sorunu ve şehir merkezinde trafik yoğunluğunun azaltılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, yol kenarlarının ücretli otopark yapılması ele alındı.

Belediyede düzenlenen toplantıya katılan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile bir araya gelen Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) Başkanı Fatih Durdaş, Esnaf Odası Başkanı Atacan Ertürk, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur, ilçede yaşanan trafik yoğunluğu ve otopark sorununun çözümü için fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda söz alan KUTSO Başkanı Günay, ilçe nüfusunun her geçen gün arttığını, buna bağlı olarak da araç sayısının da fazlalaştığını söyledi.

Özellikle ana yollar başta olmak üzere ara sokaklarda bazı zamanlara araç trafiği nedeniyle yayaların bir zorlandığını ifade eden Günay, "Bu sorun hepimizin sorunu. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Bazı caddelerimiz yapılaşmadan kaynaklı dar. Trafik yoğunluğu ve otopark sorunu sadece belediyenin değil, hepimizin sorunu. Hepimiz Kumluca'da yaşıyoruz ve burada bir sorun varsa hep birlikte elimizi taşın altına koyarak ortak çözüm bulmalıyız." dedi.

Belediye Başkanı Çetinkaya ise, şehir merkezinde en çok şikayeti trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısından aldıklarını, bu konuda belediye olarak kendilerinin de değişik çözüm arayışı içinde olduklarını ifade etti.

Şehir merkezinde trafik akışının düzenli olmasını sağlamak amacıyla, özellikle en yoğun cadde ve sokaklarda belediye meclisi tarafından araç parklarının ücretli hale getirilmesi konusunda bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Çetinkaya, şöyle konuştu:

"İlçe merkezimizde yaşanan trafik sorunu, hepimizin ortak sorunu. Bu sorunun çözümü konusunda belediye olarak bazı çalışmalarımız var. Bu konuda sıkıntı yaşayan başka yerlerin çözümlerini inceliyoruz. Amacımız, halkımızın trafik konusunda yaşadığı sıkıntıların önüne geçmek."

Yaşanan trafik sorununun çözümü konusunda ilçenin dinamiklerinden olan sivil toplum örgütlerinin de ortak hareket etmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Çetinkaya, herkesin üzerine düşen görevi yapması halinde yaşanan sorunun en az sıkıntıyla aşılacağını, burada amaçlarının yaşanılabilir bir Kumluca oluşturmak olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Murat Hüdavendigar Kumluca Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title