Haberler

Kumluca'da Kadınlar Erkeklere Taş Çıkarttı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 16. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen ’kadınlar günü’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 16. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen 'kadınlar günü' etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. 60 kiloluk domates kasasını tek seferde taşıyan kadınlar erkeklere taş çıkarttı.

Karatepe Stadyumunda düzenlenen yarışları Kumluca ve çevre ilçelerden yaklaşık 10 bin kadın izledi. Kadınlar arasında gerçekleştirilen domates kasası taşıma yarışmasında yere düşen bazı kadınlar yarışı tamamlayamazken, bazıları ise bir defada içerisinde yaklaşık 60 kilo domates bulunan beş adet kasayı hiç düşürmeden bir defada taşıyarak izleyicilerde büyük beğeni topladı.

Kadınlar arası halat çekme yarışında ise, bazı takım yarışmacıları yerlerde sürüklendi. Domates yeme ve balon patlatma yarışması da yine izleyenlerden bol bol alkış aldı.

Kadınlar arası domates kasası taşıma yarışmasında iki dakikada 15 kasa taşıyan Zeynep Türk birinci oldu. Gözü kapalı domates yeme yarışmasında ise Tansu Tunçbilek ve Damla Yılmaz ikilisi bir kilo 280 gram domates yiyerek birinci oldular. Halat çekme yarışmasında Necip Kundura takımı; domates yeme yarışmasında iki dakikada bir kilo 243 gram domates yiyen Gülay Girgin; balon patlatma yarışmasında ise Gülistan Çağdaş birinci oldu.

Yarışmalarda dereceye giren takım ve yarışmacılara Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın eşi Azime Çetinkaya, AK Parti Antalya Milletvekili adayı Atay Uslu'nun esi Seyhan Uslu ve diğer protokol üyelerinin eşleri tarafından altın ve sponsorlar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmaların ardından sahne alan sanatçı Ankaralı Ayşe, seslendirdiği birbirinden hareketli eserleriyle stadyumu dolduran kadınları gönüllerince eğlendirdi. Zaman zaman izleyicileri sahneye davet eden sanatçı, bazı eserlerini sahnede hayranlarıyla birlikte okudu.

Konser sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın eşi Azime Çetinkaya tarafından sanatçı Ankaralı Ayşe'ye günün anısına çiçek takdim edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Karatepe Antalya Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title