Haberler

Kumluca'da Heyelan Nedeniyle 12 Boşaltılacak

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde toprak kayması nedeniyle 12 ev riski bölgesinde bulunduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Kumluca'ya bağlı Büyükalan Mahallesi'nde geçen salı günü toprak kayması nedeniyle 5 ev ile 7 hayvan barınağının yıkılmasının ardından bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlk etapta 8 ev tedbir amacıyla boşaltılırken, evleri yıkılan vatandaşlar ise Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kemer Belediyesi'nin gönderdiği çadırlara yerleşti. Bölgede inceleme yapan yetkililer, göçük riski bulunduğu gerekçesiyle 4 evin de boşaltılmasına karar verdi. Ev sahipleri vatandaşların yardımıyla eşyalarını tahliye ediyor. Risk altındaki evini boşaltan 75 yaşındaki Sabriye Arıcan, heyelan anında evde olduklarını söyledi. Köpeğin havlamasıyla olayın farkına vardıklarını anlatan Arıcan, "Evin içerindeydik. O sırada eşimle dışarı çıktı. Ağaç, taş toprak her şey bir anda kayıp üstümüze geldi. Evimizde de çatlaklar var. Komşuların evinde kalıyoruz. Evimizi boşaltıyoruz. 2 oğlum ise evlerini boşaltamadı. Devletten her şeyi bekliyorum. Suriyelilere maaş bağlıyorlar. Biz de vatandaşız. Bileğimizle çalıştık, tırnaklarımızla yaptık vaktiyle. Biz de bir şeyler bekliyoruz" dedi.

"CANIMIZI ZOR KURTARDIK"

Evi yıkılan 56 yaşındaki Mehmet Demirel de evinin heyelan nedeniyle yıkıldığını anlattı. Yoldan geçenlerin heyelanı fark ederek kendilerine haber verdiğini kaydeden Demirel, "Hemen dışarı çıktık. O anda her yer karışmıştı zaten. Evimiz zarar gördü. Canımızı kurtardık. Eşyamızın bir kısmını aldık çoğu kaldı. Evlere giremiyoruz" diye konuştu.

12 EV BOŞALTILACAK

Büyükalan Muhtarı Zeki Kahraman ise şunları kaydetti:

"Yaklaşık 100 hanelik bir mahalleyiz. Geçen hafta salı günü heyelan başladı. Halen şu anda da toprakta hareket devam ediyor. Heyelan Yanıktan mevkiinde oldu ancak başlangıç noktası Çardaklı mevkii. İlk etapta bu kadar genişleyeceğini düşünemedik. Ama salı günü başlayan heyelan perşembe gününden itibaren daha hızlanmaya ve genişlemeye başladı. Çatlaklar daha da büyük oluşmaya başladı. Halkı heyelan bölgesine sokmamaya çalıştık. 5- 6 evi bir anda boşaltmaya çalıştık. Bazı eşyalarımız kurtardık bazılarını kurtaramadık. Halkın birbiriyle yardımlaşmasıyla bunu başardık. İlk etapta 5 evimiz ve 7 hayvan barınağı yıkıldı. Bir evimiz yıkılmak üzere. Ayrıca heyelanın istikameti üzerinde 12 evimiz de risk bölgesi olduğu için boşaltma kararı alındı. Bu evlerin tahliyesi sürüyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Demirel Kumluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title