Haberler

Kumluca'da Fırın ve Pastahaneler Denetlendi

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı dolaysıyla iş yoğunluğu artan fırın ve pastahaneleri denetledi.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayı dolaysıyla iş yoğunluğu artan fırın ve pastahaneleri denetledi.

Zabıta ekipleri, ramazan ayında gıda ürünleri üretim ve tüketimi yapılan fırın ve pastahanelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden görevlendirilen bir personel de katıldı.

Ekipler denetimlerde iş yerlerinin genel temizliği, çalışanların hijyeni, ürünlerin üretim yerleri ve kullanılan ekipmanların uygunluğu, üretimde kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri, ekmek ve pidelerin gramajlarını kontrol etti.

Kontrollerde tarihi geçmiş olarak tespit edilen bazı ürünlere imha edilmek üzere tutanakla el konulurken, eksiklikleri görülen iş yerleri hakkında da Zabıta Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ayrı ayrı tutanak tuttu.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, halk sağlığını doğrudan ilgilendiren, gıda üretim ve tüketimi yapılan iş yerlerine yönetin rutin denetimlerin ramazan ayı dolayısıyla arttırarak devam ettirdiklerini, amaçlarının halkın sağlığını korumak ve olası olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu söyledi.

Denetimlerde kanunlara ve kurallara uygun olarak çalıştıkları tespit edilen iş yerlerine teşekkür eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Zabıta Müdürlüğümüz ve Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, gıda üretim ve tüketimi yapılan iş yerlerine yönelik ortak denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde eksikliği görülen iş yerlerine tutanaklar tutularak gerekli uyarı ve cezai müeyyideler uygulandı. Amacımız ceza kesmek değil, ancak gıda üretim ve tüketimi yapan işletmelerimizin de halkımızın sağlığını göz önünde bulundurarak kanun ve kurallara uymaları gerekiyor. Ben bu konuda hassasiyet gösteren işletmelerimize teşekkür ediyorum. Ekiplerimizin denetimleri bundan sonrada devam edecek."

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title