Haberler

Kumluca'da Fakülte Binası Akdeniz Üniversitesi'ne Teslim Edildi

Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanan Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kumluca Meslek Yüksekokulu binasının Akdeniz Üniversitesine teslimi dolayısıyla tören düzenlendi.

Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanan Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kumluca Meslek Yüksekokulu binasının Akdeniz Üniversitesine teslimi dolayısıyla tören düzenlendi.

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi yerleşkesinde gerçekleştirilen anahtar teslim töreninde konuşan Kaymakam Polat Kara, birçok ilçede meslek yüksekokulu yokken, Kumluca'da bir fakülte binasının olmasının ilçe halkı adına büyük şans olduğunu söyledi.

Hedefini yüksek tutan ilçe halkının bundan sonraki beklentisinin "müstakil üniversite" olduğunu ifade eden Kara, "Sadece bina yapmakla iş bitmiyor. Bundan sonraki süreçte bu binanın işlevini sürdürmesi için öğrenciye ihtiyaç var. Gerekli bölümlerin açılması, buraya gerekli devlet desteğinin sağlanması konusunda bizler de elimizden gelen desteği göstereceğiz" dedi.

Şişli Kaymakamı Salih Işık da kendisinin 2008-2013 yılları arasında ilçede kaymakamlık görevinde bulunduğunu ve bugünkü anahtarı teslim edilecek binanın temelinin atılmasını birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçede görev yaptığı sürede birçok önemli hizmet gerçekleştirildiğini ifade eden Işık, bu hizmetler arasından en önemlilerinin ilçeye kazandırılan fakülte ve meslek yüksekokulu binası olduğunu belirtti.

Işık, "Eğer ilçeye bir güzellik kazandıracaksanız, önce bir deve güreşi tertip ediliyor ve güreş marifetiyle birçok güzel hizmet başlatılıyor. Bizler yöneticiler olarak her zaman işin başındaydık, ancak beş yıl görev yaptığım süre içinde bilfiil deve güreşi tertip komitesi başkanlığı da yaptım" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, ilçe halkının insanlığa hizmet edecek güzel bir bina yapılması için gayret gösterdiğini, bu gayret sonucunda da ortaya çıkan güzelliklerin yıllarca insanlar tarafından güzel duygularla anılacağını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesinin güzel bir esere daha kavuşuyor olmasından mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi. Üniversite olarak eğitim kadrolarının oluşturulmasında kendilerinin de çalışmaları olduğunu ifade eden Ünal, "Gerçekten azim ve birliktelik olduğu zaman güzel işlerin ortaya çıkacağını gösteren bir çalışmayı bugün burada görüyoruz. Kumlucalılar yıllar önce kendilerine hedef koymuşlar ve yola çıkmışlar, bugün fakülte gelecekteki hedefleri ise bağımsız bir üniversite. İnşallah o günlerde gelir, bu güzellikleri hep beraber yaşarız" diye konuştu.

"İlçe halkının katkısı büyük"

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Kumluca Belediyesi ve Kumluca Eğitim Vakfı öncülüğünde 2010 yılında meslek yüksekokulu binası yapmak üzere çıktıkları yolda, bugün Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu binasını yapmış olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu işin başlamasında ilçe halkının katkısının büyük olduğunu ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar geçen sürede bu güzelliği ortaya koyduk. Ancak daha da güzel olması için, buraya öğrenci almamız gerekiyor. Bizim isteğimiz 2016 yılında burada eğitim öğretime başlanması. Bu konuda sayın rektörümüzden meslek yüksekokulumuzda maliye bölümü, sağlık bilimleri fakültemizde ise hemşirelik bölümün eğitime başlamasını istiyoruz. Bu konuda gereken desteği vereceklerine hiç şüphemiz yoktur."

Konuşmanın ardından Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'a temsili fakülte ve yüksekokul binalarının anahtarını teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Belediyesi Polat Kara Salih Işık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title