Haberler

Kumluca'da 30 Bin Metrekare Alanda Parklar Yapılacak

Kumluca Belediyesi tarafından ilçe merkezinde üç ayrı noktaya yapılması planlanan parklar, bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Kumluca Belediyesi tarafından ilçe merkezinde üç ayrı noktaya yapılması planlanan parklar, bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Kumluca Belediyesi tarafından ikisi Yeni Mahalle'de, biri Karşıyaka Mahallesi'nde olmak üzere üç park yapımı için çalışmalara başlanıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, başkan yardımcıları, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileriyle park yapılacak alanlarda incelemelerde bulundu.

İlçede fark yaratacak sosyal donatı alanları kazandırmak için çalıştıklarını ifade eden Çetinkaya, ihtiyaç duyulan bölgelerde şehrin dokusuna uygun özellikli parklar oluşturarak halkın kullanımına sunmak istediklerini söyledi.

Yapımına başladıkları üç parktan Karşıyaka Mahallesi Sanayi Sitesi yanındaki parkın 22 bin metrekare alana sahip olduğunu bildiren Çetinkaya, "Bu alana içerisinde yürüyüş yolu, koşu parkuru, çocuk oyun grubu, oturma alanları, köprü ve yeşil alanların bulunduğu güzel bir park projesi yapıyoruz. Böylece hem sanayi sitemizin yanında bir güzellik ortaya çıkacak hem de bu bölgedeki park ihtiyacını gidermiş olacağız" dedi.

Yeni Mahalle'de yapılacak iki parkın da birbirinden farklı konseptleri bulunacağını vurgulayan Çetinkaya, özellikle parklardan birinin portakal ağaçları içerisinde yapılacağını, park alanında bulunan mevcut ağaçların bozulmayacağını kaydetti.

Yeni Mahalle'de yapacakları 3 bin metrekare alana sahip park alanında portakal ağaçları bulunduğunu anlatan Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Buranın mevcut halini bozmadan parkımızı oluşturacağız. Parkımızda çeşme, oturma grupları, yürüyüş yolları bulunacak. Bu parkımızın özelliği, portakal çiçeği kokusu olacak. Diğer parkımız ise yaklaşık 4 bin 350 metrekare alana sahip. Bu parkımızın içerisinde ise basket ve voleybol sahaları, çocuk oyun grupları, açık hava spor aletleri, koşu parkuru ve yeşil alanlar bulunacak. Bu parkın özelliği de spor alanları olacak."

Yapılacak parkların tamamını bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarına dikkati çeken Çetinkaya, parkların Kumluca Belediyesinin kendi imkanlarıyla yapılacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Karşıyaka Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title