Haberler

Kumluca Belediyesi ve Kızılay'dan Ortak Kan Bağışı Kampanyası

Kumluca Belediyesi ve Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü tarafından Kumluca'da kan bağışı kampanyası gerçekleştirilecek.

Kumluca Belediyesi ve Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü tarafından Kumluca'da kan bağışı kampanyası gerçekleştirilecek.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret eden Antalya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Hülya Çoksak ve Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Nurcan Küçükali, Kumluca Belediyesi ile ortak yapılacak kan bağışı kampanyası hakkında bilgi verdi.

Kızılay olarak ihtiyaç sahiplerine kan sağlamak amacıyla sürekli kan bağışı topladıklarını ifade eden Hülya Çoksak, düzenledikleri bağış kampanyalarına yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiğini söyledi.

18 yaşını doldurmuş sağlıklı her insanın kan bağışında bulunabileceğini belirten Çoksak, "Günümüzde tıbbın da ilerlemesiyle kan bağışıyla sadece ihtiyaç sahibi kişilerin kan ihtiyacı değil, birçok hastalığın da tedavisi sağlanabiliyor. Bu yüzden yapılacak kan bağışları çok önemli. Bağış yapılan kan, kısa sürede bağışçı vücudunda yenilenir, yapılan bağışla ilgili bağışçıda herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaz." dedi.

Başkan Çetinkaya da kampanyaya ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Kampanya ile ilgili ilçe genelinde duyuru ve bilgilendirme yapacaklarını ifade eden Çetinkaya, "İnanıyorum ki ilçe halkımız Antalya genelinde bir ilke imza atarak kan bağışı kampanyasında da farkını hissettirecek ve duyarlılığını gösterecektir. Vatandaşlarımızı, 9-27 Mayıs tarihlerinde her gün Cumhuriyet Meydanı'nda bulunacak, Kızılay kan bağışı alanına gelerek bağışta bulunmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Antalya Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title