Haberler

Kumluca Akdere'nin Islahı İçin DSİ Proje Çalışması Başlattı

Antalya’nın Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi’nde bir buçuk ayda iki kez taşkın meydana gelen ve çok sayıda tarım arazisinin zarar görmesine neden olan Akdere’nin açılması için Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından proje çalışması başlatıldı.

Antalya'nın Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi'nde bir buçuk ayda iki kez taşkın meydana gelen ve çok sayıda tarım arazisinin zarar görmesine neden olan Akdere'nin açılması için Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından proje çalışması başlatıldı.

Kumluca Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek proje fikir alışverişinde bulunmak üzere Kumluca Belediyesi'ne gelen DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetim İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Yüksel Tazegül ve Başmühendis Levent Canpolat, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve teknik ekip ile bir süre görüştü.

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetim İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Yüksel Tazegül, Akdere'nin mevcut halinin yanı sıra, buranın su kapasitesini azaltmak amacıyla ikinci bir kanal açılması yönünde bir çalışmalarının olduğunu, bu kanalların açılmasıyla bölgenin su baskını riskinin son derece azalacağını söyledi. Kanalların açılabilmesi için daha önceden sınırları belli olan alanlardaki işgaliyelerin boşaltılması gerektiğini ifade eden Tazegül, bu konuda belediye ile birlikte ortak çalışma yürüttüklerini belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Akdere'nin 1950'lili yıllarda istimlakının yapılarak açılmasının planlandığını, ancak aradan geçen sürede derenin açılmasıyla ilgili çalışmaların tamamlanamadığını söyledi. Hemen hemen her yıl bölgede su taşkınlarının yaşandığını ifade eden Başkan Çetinkaya, son bir buçuk ay içerisinde Mavikent bölgesinde yaşanan taşkın ve su baskınları nedeniyle vatandaşların büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Başkan Çetinkaya, "Bu yıl geçmiş yıllara oranla yağışların daha fazla olmasına rağmen, Mavikent Mahallesi dışında iki kez üst üste başka bir yerde su taşkını ve su basması olayı yaşanmadı. Son bir buçuk ay içerisinde iki kez su taşkınına sebep olan Akdere'nin mutlaka açılması ve ıslah edilmesi gerekiyor. Bu konuda biz belediye olarak, DSİ yetkilileri irademizi ortaya koyarak Akdere'nin açılması için çalışıyoruz. Burada vatandaşlarımızın da aynı iradeyi ortaya koymasını bekliyoruz. Aksi takdirde burada her zaman su taşkını su basması yaşayacağımız aşikar. Bir kez daha tekrar ediyorum, biz kararlılıkla bu sorunun çözümü için çalışacağız. Akdere'nin vatandaşlarımızın emeklerini yok etmesine göz yummayacağız" dedi.

Akdere'nin açılması konusunda Mavikent Mahallesi'nde belediye, DSİ yetkilileri ve Akdere'nin açılacağı güzergahta bulunan vatandaşlarla toplantı gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Çetinkaya, toplantıda Akdere'nin açılması konusunda somut adımın atılacağını ümit ettiğini bildirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Mavikent Antalya Akdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title