Haberler

Kumkapı Geri Gönderme Merkezi'ndeki Yangın

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kumkapı Geri Gönderme Merkezi'ndeki yangında firar edenlere ilişkin gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Şu anda geri kabul merkezinden ayrılıp da geri getirilenler 37'yi buldu." dedi.

Silivri Selimpaşa Mahallesinde kapatılan FETÖ'ye ait Hasırcılar Erkek Öğrenci Yurdunun yerine hizmet vermeye başlayan İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezini ziyaret edip, incelemelerde bulunan Şahin, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Merkezin önemli bir hizmet yapacağını ve Anadolu yakasında da yaklaşık bin 200 kişilik bir Geri Gönderme Merkezi yapılacağını anlatan Şahin, "Çok modern bir yer yapılmış. Her türlü imkan ve hizmetin olduğu bir yer. Diğer yerlerde aynı standartlarda yapmayı planladık. 260 kapasiteli bir yer. Şu an 170 misafirimiz var. İşlemleri devam eden kişiler de var. Kumkapı'nın o çok modern olmayan şartları artık ortadan kalkmış olacak." ifadelerini kullandı.

Şahin, Silivri'nin tercih edilmesinin özel bir nedeninin olup olmadığının sorulması üzerine, "Şehir merkezlerinde bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak yer bulmak çok zor. Hem daha iyi imkanların sağlanması hem de misafirlerimizin güvenliğinin daha iyi sağlanması için buralar elverişli bir yer. Anadolu yakasında da havalimanına yakın bir yere bu tesisi kuracağız. Gelen misafirlerimiz neticede insan ve bunları insana saygı duyacak şekilde yaşatmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Bazı kişilerin binanın yapımına tepkili olduğunun ve bu nedenle başka bir yere taşınmasının düşünülüp düşünülmediğinin sorulması üzerine ise Vali Şahin, "Vatandaşlarımız burayı girişi çıkışı kontrolsüz olarak algıladıkları için böyle düşünceye kapılmış olabilirler ama çok kısa sürede öyle olmadığını görecekler. Burada her şey kontrol altında. Onlar mevzuatla belirlenmiş ölçek ve zamanlarda dışarı çıkabilecekler. Kaldı ki yine kontrol altında tutulacakları için böyle bir tedirginliğe gerek yok." ifadelerini kullandı.

Kumkapı Geri Gönderme Merkezi'ndeki yangın

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kumkapı Geri Gönderme Merkezi'ndeki yangınla ilgili son durumun sorulması üzerine de şunları anlattı:

"Uyuşturucu bağımlısı bir yabancının yangın çıkarmasıyla oluşan bir kargaşa. Onlar, yangından korunmaları amacıyla avluya alınıyor. Bunların bir kısmı oradaki güvenlik görevlisini de zorlayarak dışarı çıkıyorlar. Bunların toplam sayısı 123. Yani orada kalan misafirlerimizin tamamı çıkmış değil. 123'ü burayı terk ediyor ve gece zaten emniyet güçlerimiz, arkadaşlarımız bu konuda ciddi aramalar yaptılar, kimlik sormalar... Şu anda geri kabul merkezinden ayrılıp da geri getirilenler 37'yi buldu. Yine elimizde tabii yabancılar var. Bunların, buradan ayrılanlar mı yoksa başka kişiler mi olduğu noktasındaki incelemeler devam ediyor. Öyle zannediyoruz ki şu anda elimizdeki yabancılardan bir kısmı da buradan ayrılan kişiler. Dolayısıyla er geç bunların tamamı tespit edilip, tekrar misafirhaneye alınacaktır."

Vali Şahin, çocuklara oyuncak hediye etti.

Silivri Emniyet Müdürü Hakan Er, Silivri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan ve Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel de Vali Şahin'e eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Vasip Şahin Selimpaşa İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title