Haberler

Kümeste Yaşayan Adam 30 Yıl Sonra Su ve Sabunla Tanıştı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da 30 yıl boyunca yıkanmayan, tıraş olmayan ve kümeste yaşayan Resul Bahadır, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün yardımlarıyla yeniden su ve sabunla tanıştı.

Gördüğü rüya etkisi ile akli dengesini kaybederek 30 yıl boyunca bir kümeste yıkanmadan yaşamını sürdüren Resul Bahdır'a Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sahip çıktı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Yukarı Tınaz köyünün Yeniköy mezrasında yaşayan 47 yaşındaki Resul Bahadır bir gece gördüğü rüya sonrası akli dengesini yitirerek kümeste yaşamını sürdürmeye başladı.



30 YIL SONRA BANYO YAPTI, TIRAŞ OLDU

30 yıldır yaşadığı kümeste yıkanmayan ve tıraş olmayan Bahadır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı psikologları tarafından uzun bir uğraş sonucu ikna edilerek psikologların desteğiyle 80. Yıl Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Bahadır rehabilitasyon merkezinde banyo yaptırılarak, tıraş ettirildi.

,

80. Yıl Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde sosyal hayata ilk adımını atan Bahadır, arkadaşlarıyla gün içerisinde hem eğitim görüyor hem de temel ihtiyaçları karşılanıyor.

BAHADIR'A EĞİTİM DESTEĞİ VERİLİYOR

Yaşadığı kümesten güçlükle çıkartılan Bahadır, sosyal hayata ilk adımını atarak rehabilitasyon merkezinin bahçesinde uzun bir sürenin ardından arkadaşlarıyla zaman geçiriyor. Bahadır'a yaşam desteği de verilerek, 30 yıl içerisinde değişen sosyal hayata entegre olabilmesi için eğitim desteği veriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Viranşehir Şanlıurfa Yeniköy Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (118)

ykMobil-ANDROID:

yalandir kirolar uydurmusdur yine bir senaryo

103
23
yanıtYanıtla
Geçmiş olsun:

Akıl ve iman en büyük nimet

95
2
yanıtYanıtla
eski koyun:

tam kıroların yaşam tarzı normal bişey bu

11
77
yanıtYanıtla
Pismaniye:

Tabi canım sen öyle diyorsan öyledir. Tirkoların nasıl yaşadığını görmesek yutturacaginiz kendinizi dünyanın en temiz insanları diye.

yanıt7
yanıt8
67Mobil-IOS:

Allah kimseye zihinsel ve bedensel engel vermesin inşllh

79
1
yanıtYanıtla
avukatMobil-ANDROID:

hayatımda böyle yalan haber duymadım. ...sok oldum la...bu akp varya milletin aklıyla alay ediyor..çekilin lan akp nin koyun suruleri

14
61
yanıtYanıtla
Kral:

Noldu lan mal

yanıt21
yanıt5
Mustafa gck:

Koyun sensin avukat

yanıt17
yanıt3
almanyaMobil-ANDROID:

öcalanda böyle perişandı , adama benzettiler ne oldu ???? allahın işine karışmayın o en iyisini biliyor kul değil allah yardım etsin.

14
58
yanıtYanıtla
watanMobil-ANDROID:

bu devlet bizim istedigimiz devlet

50
22
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title