Haberler

Kümeste Yakaladığı Şahin'i Yetkililere Teslim Etti

Bulancak'ta, Mehmet Usta isimli bir kişi kendisine ait tavuk kümesinde yakaladığı Şahin'i Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saraçlı Mahallesi'ndeki evinin bahçesindeki kümeste bir süredir 15'e yakın tavuğunun yabani bir hayvan tarafından telef edildiğini söyledi.

Tavuklara zarar veren hayvanı yakalamak için kümesi gözetlediğini ve bunun sonucunda da bir Şahin'in kümese girdiğini fark ettiğini ifade eden Usta, "Şahin kümesin içerisinde tavuklara saldırıyor ve onları avlamaya çalışıyordu. Bunu görünce ellerime eldiven taktım ve kümesin içerisine girdim. Şahin bana da saldırmaya başladı ancak onu yakalamayı başardım" dedi.

Şahin'i yakaladıktan sonra bir kafesin içerisine koyduğunu ve ne yapmam gerektiğini düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Şahin'i ilçe merkezine getirerek arkadaşlarıma gösterdim, onlar da yetkililere teslim etmem gerektiğini belirtti. Yetkililere teslim etmeyince cezası varmış. Ben de Şahin'i Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim ettim. Artık kümesimi daha da sağlamlaştıracağım. Şahin'in yetkililer tarafından tekrar doğaya salınacağını öğrendik. İnşallah gene gelip de benim kümesime dadanmaz."

Şahin'in veteriner hekim kontrolünden geçtikten sonra doğal yaşam alanına bırakılacağı bildirildi.

Muhabir: Sinan Yıldız / Gültekin Yetgin - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Usta Bulancak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title