Haberler

Kumburgaz'da 5 Genci Arama Çalışmaları Devam Ediyor 1

" Olayın ihbar süreci değişik bir şekilde işlediği için 12 saat sonra intikal ediyor kurtarma ekiplerine. Çünkü bisiklet sahipleri geç haber vermişler"

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN / İstanbul DHA

Kumburgaz Kamiloba sahilinde pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten haber yok.

Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi bulmak için tüm imkanlar seferber edildi. Çalışmalar Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, AFAD, GEDDAD, MAG AME ve İstanbul İtfaiyesi'ne bağlı ekipler ile gönüllülerle devam ediyor. Arama-kurtarma çalışmaları Marmara Denizi'nin tümünde denizden, karadan devam ederken, havanın kararması nedeniyle çalışmalarına ara veren polis helikopteri ve sahil güvenlik helikopterinin de saat 08.30 sıralarında çalışmalara tekrar başladı.

"DALGA BOYU 1,5 İLA 2 METRE ARASINDAYDI"

Kaybolan 5 gencin yakınları da arama çalışmalarını yerinde takip ederken, umutlu bekleyişi devam ediyor

Arama çalışmaları için, gençlerin denize açıldığı sahilin yakınındaki bir otelin iskelesine kurulan koordinasyon merkezinde aileler yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ailelere bilgiyi Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu verdi. Zamanoğlu basın mensuplarına da çalışmaları anlattı. Zamanoğlu, 'Şu anda gönüllü olarak belirtebileceğimiz 150 kişi, Sahil Güvenlik'ten de bir o kadar insan, helikopterler, hızlı botlar ve gemiler sayesinde şu anda arama-taramalar devam ediyor" dedi. Olay günü akıntının muazzam derecede yüksek olduğunun altını çizen Zamanoğlu, 'Dalga boyu 1,5 ila 2 metre arasındaydı. O yüzden sürüklenmenin başladığı ilk andan itibaren kendilerinin Marmara Ereğlisi mıntıkasının olduğu bölgede olduğunu tahmin ediyoruz. Olayın ihbar süreci değişik bir şekilde işlediği için 12 saat sonra intikal ediyor kurtarma ekiplerine. Çünkü bisiklet sahipleri geç haber vermişler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Kahraman doğan demir Kumburgaz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title