Haberler

Kum Heykeller Canlanıyor

Güncelleme:

Bu sezon 'İmparatorluklar 2' temasıyla sezona merhaba diyecek 8'inci Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali için geri sayım başladı.

Bu sezon 'imparatorluklar 2' temasıyla sezona merhaba diyecek 8'inci Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali için geri sayım başladı.

Farklı ülkelerden 38 heykeltıraş, kuma hayat vermek için gece gündüz çalışıyor. Mayıs ayı itibariyle ziyaretçi girişine açılacak festivalde 100'ün üzerinde imparatorluk, kum heykellerle anlatılacak.

Güneş altında saatlerce kumu ince ince kazarak şekillendiren heykeltıraşlar, ellerindeki aletlerle heykellerini oluşturuyor. Sadece yemek ve dinlenme molası veren heykeltıraşlar, geri kalan zamanlarını heykellerin başında geçiriyor.

Festivalin genel direktörü Cem Karaca, 'İmparatorluklar 2' temalı festivale ilginin yüksek olacağını düşündüklerini belirterek, "Turizm acenta rahberleri ve yöneticilerine festival alanını gezdirmeye başladık. Bu yıl heykel sayısını artırdık, ışıklandırmalara farklılık getirdik. İmparatorlukları anlatan 100 heykel burada olacak" diye konuştu.

2013 yılı içinde 150 bin kişinin ziyaret ettiği festivali, bu yıl 200 bin kişinin gezmesi bekleniyor. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title