Haberler

Kulüpler Birliği'nden Tff'ye Çağrı

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Spor Toto Süper Lig takviminde değişiklik yapan Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF), kararı gözden geçirme çağrısında bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Spor Toto Süper Lig takviminde değişiklik yapan Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF), kararı gözden geçirme çağrısında bulundu.

Başkan Gümüşdağ yaptığı yazılı açıklamada, takvimdeki değişikliğin Süper Lig takımları için hayati önem taşıdığını, düşme hattında bulunan, Avrupa bileti arayan ve şampiyonluk yarışında olan birçok kulübü de yakından ilgilendirdiğini vurguladı.

Federasyonun, sezon sonuna kadar söz konusu takvimde hiçbir değişiklik yapılmayacağı yönünde 21 Mart'ta duyurusunun olduğunu hatırlatan Gümüşdağ, "Bu habere istinaden birçok kulüp yönetimi, planlarını mevcut takvime göre ayarlamıştır. Böylesine kritik bir dönemde, söz konusu kararın yeniden gözden geçirilmesini ısrarla rica ederiz. Ülkemizin örnek aldığı hiçbir futbol liginde, böylesine bir son dakika değişikliğine rastlamadığımızı da belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de kritik bir dönemece gelindiğini kaydeden Gümüşdağ, "Bu hafta, Süper Lig'in en değerli haftasıdır. Şampiyonluk ve Avrupa'ya gitme hakkı elde etmeye çalışan kulüplerin haftalar öncesinden planladıkları kutlama hazırlıklarından tutun, kümede kalma savaşı veren ve telafisi imkansız maçlara en verimli, en dinlenmiş kadrolarla hazırlanmak isteyen takımlara kadar, her günün önemsendiği kritik dönemeçtir. Herhangi bir başarısızlığın sebebi ya da bahanesi olarak bu ani takvim değişikliğinin gösterilmesi, futbolun en yetkili mercisi olan TFF'yi gereksiz bir polemiğin içine sürükler." değerlendirmesini yaptı.

Kulüpler Birliği Vakfı olarak ligin marka değerini yükseltmeye ve futbol ekonomisine değer katacak kurumsal yapıyı geliştirmeye özen gösterdikleri bir süreçte, son dakika değişikliğine sessiz kalma lükslerinin olmadığını belirten Gümüşdağ, şunları kaydetti:

"Kulüpler için olduğu kadar spor medyası ve özellikle de yayıncı kuruluş için maddi manevi birçok sakıncası olan bu sessiz karar değişikliğinin, İngiltere ile oynayacağımız milli maçın teyidinin geç gelmesi sebebiyle alınmak zorunda kaldığını tahmin ediyoruz ve TFF'nin formül arayışını empatiyle karşılıyoruz. Kulüpler Birliği Vakfı olarak milli maçlarımızın ve EURO 2016 hazırlık aşamalarının önemini asla göz ardı etmiyoruz. Ama bu özel maç programlarının, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, yerel liglerin yapısına saygılı bir şekilde ve önceden planlanmış, deklare edilmiş bir üslupla şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kendi kulüplerimizin, kendi futbol ekonomimizin, yayıncı kuruluşların program ve reklam alma tasarımlarının, medya içerik yönetiminin ve muhtemel şampiyonluk kutlamaları ile ilgili taraftar beklentilerinin, Süper Lig paydaşları tarafından çok önceden planlandığını hatırlatır, söz konusu kararın bir kez daha gözden geçirilmesini samimiyetle rica ederiz."

TFF'den dün yapılan açıklamada, Süper Lig'in bitiş tarihinin 22 Mayıs'tan 19 Mayıs'a çekildiği, daha önce 25 Mayıs'ta oynanacağı açıklanan Ziraat Türkiye Kupası finalinin 26 Mayıs'a, yarı final ikinci maçlarının ise 11 Mayıs'tan 4-5 Mayıs tarihlerine alındığı duyurulmuştu. Ayrıca Süper Lig'de 31, 32 ve 33. hafta maçlarının programında da değişiklikler yapılmıştı.

Kaynak: AA / Spor

Kulüpler Birliği Vakfı Göksel Gümüşdağ Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title