Haberler

Kulübü 6 Ayda Yarım Milyon Dolandırdı

Galatasaray kulübünde görevlendirilen avukat Ayşegül Egemen’in, sahte dosya, sahte evrak ve sahte fatura düzenleyerek, onca hukukçunun arasında paraları cebe indirdiği ortaya çıktı.

"SPK kararına uyacağız"

Galatasaray'da çok tartışılan ve şu ana kadar yaşanan rezaletlerin örtbas edilmesiyle sonuçlanan kurumsallaşma operasyonunda iş öyle bir yere vardı ki; artık mızrağı saklayacak çuval bile lime lime. Kurumsallaşma çerçevesinde işe alınan bir avukat 6 ayda kulübü 500 bin lira dolandırdı. Hem de Sportif A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Mali İşler ve Kurumsal Hizmetler Direktörü Kadri Çıtmacı'nın imzaladığı belgelerle.

Galatasaray Liseliyim diyerek kandırdı!

Ayşegül Egemen, 2005'e kadar Ayşegül Çoban. Mahkeme kararıyla soyadını değiştirmiş. Galatasaray'ın dev kurumsal kadrosunu Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum diye kandırarak. Halbuki kendisi İzmir Aliağa Lisesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Bitmedi, kurumsalın baronları tarafından zembille Galatasaray'ın Hukuk İşleri'nin başına getiriliyor. Galatasaray'ın her türlü yazılı olmayan kuralını bilen, yıllardır kulüp için alın teri döken eski avukatlarını yönetici Aka Gündüz Özdemir, Lutfi Arıboğan ve Kadir Çıtmacı'nın yardımlarıyla mobbing uygulayarak kulüpten kaçırtan bu şahıs daha sonra tek kaldığı Arena'da sahte dosya, sahte evrak, sahte fatura düzenleyerek Arıboğan ve Çıtmacı'nın da imzalarıyla bu paraları cebine indirmiş. Kurumsalcıların ruhu duymadan!

Ameliyat oldum dedi, muayene bile olmamış!

Endoğan Adili'nin şansızlığı

Yine bitmedi; herkesi "Çok hastayım Amerikan Hastanesi'nde göğüs ve rahim ameliyatı oldum" diye kandıran Egemen 100 bin liralık hastane ve ameliyat masraflarını da Arıboğan'a imzalatarak tahsil eder. Sonradan yapılan küçük bir araştırma bu kişinin değil ameliyat, Amerikan Hastanesi'nde muayene bile olmadığı gerçeğini ortaya çıkarır.

Davaların tamamen sahte olduğu belirlendi

Egemen'in 8 Kasım 2012'den bu yana hiçbir davaya katılmadığı ortaya çıkınca hakkında araştırma yapılır ve bir davayı sahte olarak açtığı ortaya çıkar. İcra inkar tazminatı olarak muhasebeden 22 bin lira para çekmeye çalışan Egemen, kulübün avukatı Mahinur Dengiz tarafından yakalanır. Araştırmayla bu gibi onlarca sahte davaya rastlanır. Yetki kısıtlamalarıyla muhasebe yukarıdan Arıboğan ve Çıtmacı imzasıyla gelen her evrağı işleme koyar, ödemeleri yapar. İşlemler de bir bankanın Gaziosmanpaşa Şubesi'nden idare edilmiş. Oysa ki Galatasaray'ın bu şubeyle hiç işi olmamış. Dengiz adliyede 22 bin liralık davanın olmadığını, icra müdürlüğünde de böyle bir dosyanın olmadığını görür. Getirilen makbuz ise sahtedir.

Rakamla 8 bin lira, yazıyla 12 bin lira!

Dengiz olan biteni bizzat Başkan Ünal Aysal'a anlatır. Ayrıca yapılan sahtekarlık o kadar acemicedir ki rakamla 8 bin lira yazılan bir makbuzun yazı ile miktarın belirtildiği hanesine 12 bin lira yazılmıştır. 29 Ekim tarihli sahte mahkeme kaydı bile vardır.

Ortaya çıkınca, Arena'ya çağrıldı ve...

Her şey ortaya çıkınca 14 Şubat 2014 günü Egemen, Arena'ya çağrılır. Önceden getirtilen noter huzurunda şirketlerden azledildiği yüzüne okunur. Sahtecilik yaptığı itirafı alınır, dolandırdığı para karşılığı senet imzalatılır. Resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan da adli makamlara suç duyurusunda bulunma kararı alınır. Çünkü Sportif A.Ş. borsaya kote bir şirket olduğu için bu işlem mecburidir.

Faruk Işık'ın atanma sebebi işte bu olay

Bütün bu gelişmeler üzerine Faruk Işık, Mali, Ticari, Hukuki ve İdari konulardan sorumlu Sportif A.Ş. Genel Koordinatörü olarak atanır. Bu durum başta Lutfi Arıboğan olmak üzere tüm kurumsal personelin huzurunu bozar. Kaldı ki daha önce üyeleri arayarak tehditkar konuşmalar yapan İç Denetim ve Risk Yönetim Müdürü Ebru Gün tüm birimlerden dosyalar ister.

Sedat Doğan ve Mehmet Karlı uyardı ama...

İşin en acı bölümü ise avukat yönetim kurulu üyeleri Sedat Doğan ve Mehmet Karlı'nın daha önce Ayşegül Egemen'in yetersizliği konusunda Başkan Ünal Aysal'ı uyarmasına rağmen yönetici Aka Gündüz Özdemir'in ısrarı sonunda Egemen'in çalışmaya devam etmesi. Her kürsüye çıktığında Genel ve Divan Kurulu üyelerinin tepkisini alan Özdemir'in önderliğinde yapılan kurumsallaşmanın aslında kadrolaşma olduğunun en net göstergesi Ayşegül Egemen örneği oldu.

Serdar Dinçbaylı

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Galatasaray Aka Gündüz İzmir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title