Haberler

Kulu Fahri İsveç Konsolosluğu Hizmete Başladı

Konya’nın Kulu ilçesinde geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen İsveç Fahri Konsolosluğuna müracaatların başladığını ifade eden İsveç Fahri Konsolosu Erdal Akdeve, konsolosluk hizmetleriyle ilgili bilinmesi gereken konular hakkında değerlendirmede bulundu.

Konya'nın Kulu ilçesinde geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen İsveç Fahri Konsolosluğuna müracaatların başladığını ifade eden İsveç Fahri Konsolosu Erdal Akdeve, konsolosluk hizmetleriyle ilgili bilinmesi gereken konular hakkında değerlendirmede bulundu.

İsveç hükümetinin Kulu'da ofis açmasındaki öncelikli amaçlarının Kulu'daki vatandaşlarına bir takım hizmetler sunmak olduğunu kaydeden Akdeve, "Özellikle Kululu İsveç vatandaşlarının resmi evraklarının kaybolması veya yeniden başvuru yapmak isteyebilirler. ya da Türkiye'de yaşarken bazı mevzuat değişiklikleriyle ilgili karşılaştıkları sorunlarda biz İsveç Devletinin Büyükelçiliğini temsilen yardımcı olacağız. Normalde İsveç vatandaşlarından Ankara'daki Büyükelçilik ya da İstanbul'daki Başkonsolosluk sorumludur. Ama burada belli sayıda vatandaşın yaşıyor olması yerinde hizmet bağlamında önem arz eden bir girişimdir" dedi. Bu girişimin İsveç Devletinin kendi vatandaşlarına yönelik hassasiyet göstermiş olduğuna inandığını ifade eden Akdeve, "Ankara'dan uzak bir ilçe değiliz. Aslında 100 kilometre mesafedeyiz. Bütün işlemler gidilip Büyükelçilikte yapılabilir. İsveç Devleti'nin böyle bir bileşimde bulunması ciddiye alınacak bir konudur. Doğrudan vatandaşlara yerinde hizmet sunma, artı İsveç Devletini temsilen konsolosluğun burada yer alması vatandaşlara göstermiş olduğu hassasiyetle ilgilidir" diye konuştu.

"İSVEÇ DEVLETİYLE KÖPRÜ GÖREVİ GÖRECEĞİZ"

Vize başvurularıyla ilgili vatandaşların çeşitli beklentilerinin olduğunu vurgulayan Akdeve, "Vize başvurularını Kulu'da yapabilir miyiz? Ne yazık ki sadece İsveç değil hemen hemen Avrupa ülkelerindeki Büyükelçiler de vize başvurularını kendi Büyükelçiliklerinden de alamamaktadır. Bunu akredite etmiş oldukları özel şirketler üzerinden yapmaktadırlar. Şöyle bir durum olabilir mi; Ankara'daki firmanın İsveç'le ilgili taleplerin yüzde 70 üzeri Kulu'dan gitmekte. Bu bağlamda o firmayla biz fahri konsolosluk olarak bir takım görüşmeler başlatacağız. En azından o firmanın belli tarihlerde bir ofis açabilmesi için. Çünkü ciddi bir sayıda sadece yaz ayı değil özellikle kış aylarında da buradaki anne ve babaların çocuklarının yanına gitmesi ilgili turistik vize başvuruları sayısı azımsanacak bir sayıda değil. O bağlamda konsolosluk olarak gerekli görüşmelere başlayacağız. Ama şu anda ne olur bu anlamda net bir şey söyleyemiyorum. İsveç vatandaşlarının yasal devletle ilgili resmi işlemlerindeki aracılık dışında İsveç Devletiyle köprü görevi göreceğiz. Hem sosyal, kültürel faaliyetlerde hem İsveç'ten geri dönenler burada entegrasyona bağımlı ticari faaliyetlerde köprü görevlisi olacaktır" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kululu Konya İsveç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title