Haberler

Kulu'da Tübitak 4006 Bilim Fuarı Sergisi Açıldı

Konya’nın Kulu ilçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi açıldı.

Konya'nın Kulu ilçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi açıldı.

Kulu Meslek Eğitimi Teknik Eğitim Merkezi'ndeki sergiye, Kaymakam Hüseyin Avcı, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yapar, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Hacı Ahmet Özdemir, şube müdürleri, TÜBİTAK temsilcileri ve okul yöneticileri öğretmenleri ile davetliler katıldı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı hakkında bilgi veren TÜBİTAK Temsilcisi Mehmet Aslan, 5 ile 12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını öğrenebilecekleri bir ortam sunan bilim fuarına destek verilmesinin amaçlandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir devlet okulu bünyesinde 5 ile 12. sınıflarda okumakta olan öğrenciler tarafından bilimsel süreçler takip edilerek hazırlanmış projelerden oluşan ve belirtilen amaçlar çerçevesinde düzenlenen proje sergilerinin TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında yer alabileceğini ifade eden Aslan, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için TÜBİTAK bilim fuarlarının 1 Mart 12 Haziran 2015 tarihleri arasında en az 1 gün en fazla 3 gün olacak şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bilim Fuarı, serginin protokol tarafından gezilmesi ve eserlerin incelenmesinin ardından sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Yıldız Tübitak Konya Kulu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title