Haberler

Kulu'da Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açıldı

Güncelleme:

Kulu'da Ziraat Odası Başkanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, HEM Müdürlüğü ve İş Kur işbirliğiyle organize edilen sürü yönetimi elemanı kursu açıldı.

Konya'nın Kulu ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş Kur işbirliğiyle organize edilen sürü (koyun) yönetimi elemanı kursu açıldı.

Kulu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde Ziraat Odası, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş Kur işbirliğiyle organize edilen sürü yönetimi elemanı kurs kayıtları başladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Çelikkaya, 120 saat sürecek olan sürü (koyun) yönetimi elemanı kursunun eğitim merkezine kayıt olan 71 kursiyere İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya ve Ziraat Mühendisi Nevin Parlak tarafından eğitim verilmeye başlandığını ve kurs sonunda kursiyerlere sertifikalarının törenle verileceğini söyledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, kursiyerlere sürü yönetimi elemanı kimdir, Eleman yetiştirmenin amaçları, ülkemiz açısından önemi, sürü yönetimi elemanının istihdam alanları, sürü yönetiminin hayvancılıktaki önemi, kursa kimler katılabilir, niçin bu kursa katılmam gerekir, başlıkları altında eğitim vermeye başladıklarını belirtti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konya Kulu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title