Haberler

Kulu'da Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yapıldı

Konya’nın Kulu İlçe Kaymakamı Mehmet Uğur Aslan başkanlığında protokol ve muhtarlarla istişare toplantısı yapıldı.

Konya'nın Kulu İlçe Kaymakamı Mehmet Uğur Aslan başkanlığında protokol ve muhtarlarla istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Erkaraman, mahallelerde mevsimlik tarım işçilerinin, bazı vatandaşlar tarafından dilencilik yapılmasının, çeşitli dernekler adına yardım parası toplanmasının, düğünlerde havai fişek atılmasının, yasak olan konuların muhtarlar tarafından mahalle halkına duyurulması gerektiğini söyledi. Erkaraman ayrıca, tarımsal alanlarda yangına sebep olunulmaması, düğün konvoylarında tehlikeli araç kullandırılmaması, plakasız ve tescilsiz traktör kullandırılmaması konularına da değindi.

Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ise çevre mahallelerde arızalı ve eksik MOBESE kameralarının bakım ve onarımı için belediyeye haber verilmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Yıldız, mevsimlik işçilerin konaklama yerlerindeki kalıntıların temizlenmesi, mahallelerde bozuk olan yolların telafisi için Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçilmesi, içme suları hakkında KOSKİ ile irtibat halinde olunması, mahalle yollarında taş ve beton çeken araçlara tali stabilize yol açılması gibi konuların üzerinde durdu.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Uysal da, anız yangınları, biçerdöver kontrolleri, buzağı desteklemeleri, kaçak avcılık yapma, tarımsal kredi borç ertelemeleri hakkında vatandaşlara yardımcı olacakları ve konular hakkında ihbarda bulunmalarını istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, Kulu'da hafızlık programının geliştirilmesi konusunda talep beklediklerini aktardı. Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ve diğer ilçelerle yarışa girmekte olduklarını belirten Kaymak, yaz okulu sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerin devam ettiğini de dile getirdi. İtfaiye Müdürü Yunus Karayazı da, 36 mahalleye itfaiye tankeri verildiğini ancak çoğu tankerin atıl durumda bekletildiğine dikkat çekerek, 2016 yılı içerisinde 297 anız yangınına müdahale yapıldığını ve anız yangını hakkında halkın devamlı uyarılarak bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Uğur Aslan da, 15 Temmuz'la ilgili olarak muhtarların ve kurumların duyarlı olması ve 15 Temmuz'da birleşilmesi gerektiğini belirtti. Toplantı, muhtarların istek ve dilekleri ile sona erdi.

Toplantıya, Kaymakam Mehmet Uğur Aslan, Garnizon Komutanı Mustafa Erkaraman, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Emniyet Müdür Vekili İsmail Orhan, Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Uysal, İtfaiye Müdürü Yunus Karayazı, diğer protokol üyeleri ile 36 mahalle muhtarı katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Kaymak Ahmet Yıldız Konya Kulu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title