Haberler

Kulu'da Muhtarlara Eğitim Semineri

Konya’nın Kulu İlçe Nüfus Müdürü Metin Canol, 30 Mart yerel seçimlerini kazanan 46 mahalle muhtarına eğitim semineri verdi.

Konya'nın Kulu İlçe Nüfus Müdürü Metin Canol, 30 Mart yerel seçimlerini kazanan 46 mahalle muhtarına eğitim semineri verdi.

Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda bir konuşma yapan Kulu Nüfus Müdürü Metin Canol, her yıl düzenli olarak muhtarlara yönelik eğitim semineri verdiklerini söyledi.

Muhtarların görev süreleri boyunca nüfus müdürlükleriyle birlikte yürütecekleri iş ve işlemler konusunda bilgilendirmelerin yapıldığını belirten Canol, adres kayıt sistemi, nüfus cüzdan değişiklikleri, nüfus cüzdanı talepleri, adres değişiklikleri, yanlış adres beyanlarının önlenmesi konusunda bilgilendirme yaptıklarını dile getirdi.

Canol, zamanında adres beyanı yapmayan kişiler için 420 TL idari para cezasının uygulanacağını hatırlatarak, "Gerçeğe aykırı adres beyanı yapan kişilere 920 TL idari para cezası uygulanacak. Ölüm olayları ile ilgili olarak bağlı bulunulan toplum sağlık merkezlerine bildirilmesi gerekiyor" dedi.

Evlenme işlerinin muhtarlıklarda yapılamayacağını da kaydeden Canol, doğum olaylarının bir ay zarfında nüfus müdürlüğüne bildirilmemesi halinde doğum olayının cezalı duruma düşeceğini söyledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konya Kulu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title