Haberler

Kulu'da Kur'an-ı Kerim ve Ezan Yarışması

Konya’nın Kulu ilçesinde, Kulu Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde, Genç Seda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma yarışması düzenledi.

Konya'nın Kulu ilçesinde, Kulu Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde, Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma yarışması düzenledi.

Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasına 10, Ezanı Güzel Okuma yarışmasına ise 14 öğrenci katıldı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip liselerarası Genç Seda Kur'an-ı Kerimi ve Genç Bilaller ezanı güzel okuma yarışmasının jüriliğini, Kulu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Kemal Ünlü ve öğretmenler yaptı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında 392 puan alan İbrahim Coşkun birinci olurken 376 puanla Emrullah Aydoğan ikinci oldu. 372 puanla Fatih Yağcı ise üçüncülüğü aldı.

Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma yarışmasında ise jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda, İbrahim Coşkun tekrar birinci olurken, Emrullah Aydoğan ikinci ve Can Yaşar Ölmez ise üçüncü oldu. Okul Müdürü Kemal Ünlü, dereceye girerek birinci olanların 26 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan yarışmada Kulu'yu temsil edeceklerini belirtti. Ünlü, Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma yarışmasında birinci olan, Kulu'yu temsil etmek üzere 19 Mart 2016 tarihinde Konya'da yarışacağını söyledi.

Konya'da yapılacak yarışmanın ardından dereceye girenlerin ise bölge birinciliği ve daha sonrada Türkiye birinciliği için yarışacaklarını hatırlatan Ünlü, dereceye girenlerin Konya'da çeşitli hediyelerle ödüllendirileceklerini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Ünlü Konya Kulu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title