Haberler

Kulu'da Hasat Mevsimi'nde Dane Kayıpları Kontrolleri Devam Ediyor

Konya’nın Kulu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin hasat mevsiminde biçerdöverlerin dane kaybıyla ilgili kontrol ve incelemeleri devam ediyorKulu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, 2015 yılı Ekim sezonunda hububat hasadının başlamış ve devam etmekte olduğunu belirterek, “Müdürlüğe bağlı teknik elemanlardan olan üç ayrı ekiple Kulu’nun çeşitli bölgelerinde ve çevre mahallelerinde incelemelere başladık.

Konya'nın Kulu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin hasat mevsiminde biçerdöverlerin dane kaybıyla ilgili kontrol ve incelemeleri devam ediyor

Kulu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, 2015 yılı Ekim sezonunda hububat hasadının başlamış ve devam etmekte olduğunu belirterek, "Müdürlüğe bağlı teknik elemanlardan olan üç ayrı ekiple Kulu'nun çeşitli bölgelerinde ve çevre mahallelerinde incelemelere başladık. Biçerdöverlerle ürün hasadında kontrol hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin uygulama talimatı, gereğince denetim ve kontrollerine başladık. Biçerdöverler tarafından hasat yapılan tarlalarda dane kaybı olmaması için, çiftçilerin zarara uğramamaları için gerekli kontrollerde bulunmalarını gerekiyor" dedi.

Kaya, çiftçilerin bereketli ve bol mahsuller almalarını dilediklerini söyledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konya Kulu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title