Haberler

Kültürel Faaliyetlerin Mimarları İstişarede Bulundu

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel'in konuklarını ağırladığı programda yıl boyu gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili görüş, düşünce ve temenniler dile getirildi. Yapılan değerlendirmede, "Başta çocuklar, kadınlar ve yaşlılar olmak üzere her yaştan insanımızın mutluluk ve huzuru için sosyal ve kültürel programlara ihtiyaç duyulmaktadır." denildi.

Bağcılar Belediyesi, İstanbul'daki belediyelerin kültür müdürlerini Nostalji Bahçelerinden Kestane Bahçesi'ndeki Kastamonu Evi'nde ağırladı.

Yıl boyu süren vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sosyal ve kültürel etkinliklere imza atan İstanbul'daki belediyelerin kültür müdürleri, Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel tarafından ağırlandı. İstişare Programına Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Mazak, Esenler Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Arnavutköy Belediyesi Kültür Müdürü Nedim Taktak, Küçükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Nadir Çomak, Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürü Yavuz Kurt, Bahçelievler Belediyesi Kültür Müdürü Cemalettin Çelik, Başakşehir Belediyesi Kültür Müdürü Basri Akdemir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdür Yardımcısı Recai Çalışkan katıldı. Davetliler, Bağcılar Belediyesi eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Gültürk'ü Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinden dolayı tebrik ettiler.

ETKİNLİKLERLERİMİZLE ŞEHİR HAYATINA ZENGİNLİK KATIYORUZ

İstişare Programına katılan kültür müdürleri yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili değerlendirmede bulundular. Etkinliklerle ilgili düşüncelerini dile getiren konuklar, ayrıca önümüzdeki dönemde neler yapılabileceği ile ilgili önerilerde bulundular. Yapılan değerlendirmede, kültürel ve sosyal faaliyetlerin toplumdaki birlik ve beraberlik duygusuna katkı sağladığı belirtildi. Edebiyat, tarih, kültür ve sanat başta olmak üzere birçok alanda önemli konuların ele alındığı vurgulanarak, yurt içinden ve yurt dışından tanınmış akademisyen, sanatçı, bilim insanları ile programcıların ağırlandığı ifade edildi. Mimari anlamda değişim yaşayan kentlerin sosyal ve kültürel açıdan da geliştiğinin altı çizilerek, şöyle denildi: "Yeni yaşam alanları ve sosyal çevreler kuruluyor. Altyapısı yenilenen sosyal çevreler inşa edilen kentte yaşayanlar aynı zamanda zengin içerikli sosyal ve kültürel programlara ihtiyaç duymaktadırlar. Kentlerde yaşayan herkes farklılıkları yaşamalı. Başta çocuklar, kadınlar ve yaşlılar olmak üzere her yaştan insanlarımızın mutluluk hissini yaşaması için sosyal ve kültürel zenginliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Çalışmalarımızı onların bu isteklerine cevap verebilmek için yürütüyoruz. Kent, kültürel ve sosyal bilince ulaşmış ilçe sakinlerinin varlığıyla değer kazanmaktadır. Belediyeler de bu bağlamda başta dini ve resmi bayramlar olmak üzere tarihi günlere ve anma programlarına yönelik projeleri hayata geçirmektedir.

Belediyelerin kültür müdürlükleri projelerde hazırladıkları programlar ve etkinliklerle kent yaşamının zenginliğine zenginlik katmaya çalışmaktadır."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Üsküdar Belediyesi Kastamonu Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title