Haberler

Kültürel Etkinlikte Üniversite-Belediye İşbirliği

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi arasında 'Kültürel İşbirliği Protokolü' imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında Osmangazi Belediyesi, Uludağ Üniversitesi birlikte hareket ederek sanatsal, kültürel ve eğitsel amaçlı etkinlikler düzenleyecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay arasında gerçekleştirilen 'Kültürel İşbirliği Protokolü', Sümbüllü Bahçe Konağı'nda imzalandı. İmza törenine, Devlet Konservatuarı Müdürü İsmail Göğüş, belediye başkan yardımcıları ve bürokratların yanı sıra Bursa'yı ziyarete gelen İsveç Çevrecilik Konut ve İletişim Teknolojisi Bakanı Mehmet Kaplan da katıldı.

Protokol kapsamında iki kurumun işbirliği içerisinde düzenleyeceği ilk etkinlik, Uluslararası Türk Müziği Sempozyumu olacak. 2016 yılında düzenlenmesi planlanan etkinliğe, Türk Müziği üzerine ulusal ve uluslararası alanda çalışmaları olan önemli akademisyenler ve sanatçılar katılacak. Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan protokol, taraflardan birinin fesih talebinde bulunmadığı sürece aynı şartlar altında 1 yıl daha uzamış sayılacak.

Düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Uludağ Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden birisi. Oldukça fazla öğrenci kontenjanına sahip. Kültür ve sosyal faaliyetler bakımından da üniversitemiz ciddi etkinlikler düzenliyor. Bizlerde bugün imzaladığımız protokol ile tüm Bursa'yı kapsayacak kültürel etkinliklerde Uludağ Üniversitemizle işbirliği içerisinde olacağız. Bundan sonra iki kurumun birlikte hareket ederek çok güzel etkinliklere imza atacağını düşünüyorum" dedi.

Rektör Ulcay da yaptığı konuşmada, Uludağ Üniversitesi olarak kent dinamikleriyle birlikte hareket ettiklerini belirterek, "Kent dinamikleriyle olan işbirliklerimizi belli protokoller ile pekiştiriyoruz. Protokol imzalamak kolay. Ancak bu imzalanan protokollerin içerisini dolduramıyorsak bunun hiçbir anlamı kalmıyor. Bugün buradan bu protokolün gerekliliklerini yerine getireceğimize söz veriyoruz. Üniversite, şehrin bir parçası. Şehrin tüm niteliklerinin üniversitede gözükmesi lazım. Dolayısıyla üniversite kendisini oluşturan şehirle bütünleşmek zorunda. Biz yerel yöneticilerimiz ile bir araya gelerek üniversiteden neler bekledikleri konusunda bir çalışma yürüttük. Bu çalışmayı diğer kurum ve kuruluşlar ile de gerçekleştirdik. Uludağ Üniversitesi'nden neler beklediklerini dinledik ve bu beklentileri kendimize görev edindik. Osmangazi Belediyemiz ile imzaladığımız protokol kapsamında sanatsal, kültürel ve eğitsel amaçlı etkinliklere imza atacağız. Böyle güzel bir çalışma konusunda çok istekli olmasından dolayı Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Dündar ve Rektör Ulcay, 'Kültürel İşbirliği Protokolü'nü imzaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Uludağ Üniversitesi Mustafa Dündar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title