Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun, Sarıkamış'ta

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, "Sarıkamış bizim Çanakkale ile birlikte tarihimizin en önemli anlarının yaşandığı alanlardır." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, "Sarıkamış bizim Çanakkale ile birlikte tarihimizin en önemli anlarının yaşandığı alanlardır" dedi.

Prof. Dr. Dursun, Sarıkamış şehitlerinin 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında yapılan tören alanı, Yukarı Sarıkamış Şehitliği, millet bahçesi ile Çar 2. Nikola'nın tarihi av köşkü ve Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars ve Sarıkamış'taki tarihi ve kültürel çalışmaları yerinde görmek ve inceleme yapmak için Kars'a geldiğini söyledi.

Sarıkamış'ın Çanakkale ile tarihin en önemli anlarının yaşandığı alanlar olduğunu belirten Dursun, "Gelibolu'da tarihi alan üst yönetimi kurdum. Sarıkamış'taki durumun ne olduğunu, şehitliklerin, savaş alanlarının ve buraya yönelik düzenlemelerin ne olduğunu görmek üzere geldik. Tabii Sarıkamış, hem harp tarihi açısından hem de turizm ve kış turizmi, kayak turizmi açısından önemli bir alandır. Bu alanlarda kayak turizminin altyapısını görmek, eksiklerini belirlemek ve yerel yönetimlerin görüşlerini almak için burada bulunduk, faydalı incelemeler oldu" diye konuştu.

Sahayı, bölgeyi yönetici gözüyle görüp önemli saptamaları kaydettiklerini vurgulayan Dursun, "Bu yaptığımız saptamalar, yeni planlarla Kars ve Sarıkamış'ı kültür turizminin önemli merkezlerinden biri yapmak niyetindeyiz. Ayrıca Çar 2. Nikola'nın av köşküyle ilgili daha önceden bir çalışma yapılmıştı. Orada birtakım ilave tesislerin ve yeni yapılanmaların olması teklifi iletildi. Onunla ilgili ben Ankara'daki sorumlu arkadaşlarla görüşmeler yaptım. İhtiyacı karşılayabilecek bir yeni ek düzenlemeyle daha cazip hale getirebilmek için buradan bakanlık olarak çalışmaları başlatmış olduk" şeklinde konuştu.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Dursun'a ziyaret anısına Sarıkamış obsidyen taşından yapılmış üzerinde şehit asker anıtının bulunduğu plaket ile tespih hediye etti.

Dursun'un ziyaretine, Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haluk Dursun Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title