Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, İran'da

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, kültür ve turizmin gelişmesinin güvenlik ve istikrarla doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, kültür ve turizmin gelişmesinin güvenlik ve istikrarla doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.

Bakan Ünal, İran'daki temasları kapsamında başkent Tahran'da İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Ünal, "Bölgesel gelişme açısından güvenlik ve istikrarın önemi, terörün her türlüsüne karşı olma ve birlikte mücadele etmemiz gerekliliği üzerinde durduk. Kültür ve turizmin gelişmesi şiddet ve terörün değil, güvenlik ve istikrarın olmasını gerektiriyor. Bunun için 'bölgemizdeki emniyet ve istikrarı sağlamak açısından Türkiye ve İran birlikte neler yapabiliriz?' konularını görüştük." dedi.

Ünal, beraberindeki heyeti işaret ederek, şunları söyledi:

"Bugün hem Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığının üst düzey bürokratları, hem de turizm sektörünün önde gelen temsilcileri ve yatırımcıları burada. 4'üncü Turizm Teknik Komite Toplantısı da gerçekleştirildi. Aynı zamanda turizm yatırımcı iş adamlarımız, İranlı meslektaşlarıyla görüşmeler yaptı. Sayın Bakan Vaizi'yle de yaptığımız görüşmede daha önce Sayın Hasan Ruhani'yle nisan ayı içerisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmelerde aldığımız bazı kararların değerlendirmesini yaptık."

Uçak seferlerinin artırılması konusu

İran İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Vaizi de konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'ın İran ziyaretinin önemini dile getirdi. Vaizi, Türkiye ve İran arasında bir süredir gündemde olan "uçak seferlerinin artırılması" konusunda da anlaştıklarını belirtti.

Vaizi, daha önce iki ülke arasında kültür ve turizm alanında iş birliğini geliştirmek için bazı anlaşmalar imzalandığını hatırlatarak, "İki ülke de bölgedeki istikrar ve barışın sağlanması konularının altını çizmektedir. Bölgede istikrarın sağlanmasının turizm faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlayacağı ortak fikrine sahiptir. İran ve Türkiye bölge ve İslam dünyasının iki büyük ülkesidir. Biz daha yakın iş birliği sağlayabilir ve İslamın gerçek yüzünü Batı dünyasına tanıtabiliriz. Her iki ülke aşırılık, tekfircilik ve terörizme karşıdır. Ortak turizm iş birliği paketleri konusunda varılan anlaşma önemlidir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mahir Ünal Türkiye Tahran İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title