Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu Açıklaması

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Siyasi istikrarsızlıktan sadece biz kaybetmiyoruz. Gözü bizde olan medeniyet coğrafyamızın bir tamamı kaybediyor. Bunu da insanımız gördü, buradan kayıplarımızı gördü, bölücü terörün ne noktaya geldiğini gördü. İnşallah milletimiz bu gidişata 'dur' der ve tek başına iktidar çıkar" dedi. Bakan Topçu, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Daha sonra Kültür Sanat Merkezi'ndeki kütüphane ve tiyatro salonunu gezen Topçu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından teleferikle Boztepe'ye çıkan Topçu, bir restoranda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, turizm ve kültürel değerlerin küresel marka haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'deki kültür varlıklarının bütün dünyanın cazibesini çekebilme noktasında olması gerektiğini vurgulayan Topçu, "İşte bizim buradaki Boztepe'miz, Avrupa Birliği'nin bir ülkesi kadar küresel alıcı bulabilmeli. Bununla ilgili hükümetlerimiz, ilgili bakanlar çok şeyler yapmışlar ama yeterli değil. Daha çok proje üreteceğiz, daha çok zaman harcayacağız, daha çok emek sarf edeceğiz. İnşallah bu dediğimiz noktaya ulaştıracağız" diye konuştu.

Ordu'ya turizm yatırımları konusunda destek vermek istediklerini belirten Topçu, Ordu'nun turizm potansiyeli olan güzel bir şehir olduğunu dile getirdi. 63'üncü hükumetin iki meselesi olduğunu söyleyen Topçu, şöyle konuştu; "Bu Anayasa gereği kurulmuş bir hükümettir. Bir, bu memleketi arkasında yedi düvelin olduğu, bölücü teröre rağmen sağ ve salim sandığa götürmek, seçim yaptırmak. Tıpkı Birinci Meclis'te olduğu gibi. Nasıl o gün yedi düvel Polatlı'ya kadar gelmiş ama o zaman Meclis açık ve çalışıyor. İnşallah bugün de aynısı olacak. Türkiye sağ ve selim seçime gidecek. 63'üncü hükümet Meclisi, milleti seçime taşıyacak. İkinci bir meselesi icradır. Devlette devamlılık esastır. Bir gün, üç gün, beş günün hiçbir önemi yoktur. Çünkü devlet makamları millete hizmet makamıdır. Bir günü de birdir, bin günü de birdir."

Topçu, "Sanıyorum ki önümüzdeki seçimler, ülkemize mutlak ve mutlak bir siyasi istikrar getirecektir. Vatandaşımız ferasetlidir, bir şeyi denedi, gördü. Siyasi istikrarsızlıktan sadece biz kaybetmiyoruz. Gözü bizde olan medeniyet coğrafyamızın bir tamamı kaybediyor. Bunu da insanımız gördü, buradan kayıplarımızı gördü, bölücü terörün ne noktaya geldiğini gördü. İnşallah milletimiz bu gidişata 'dur' der ve tek başına iktidar çıkar" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Enver Yılmaz Yalçın Topçu Boztepe Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title