Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Azerbaycan Turizm Bakanı Ebülfez Garayev'le Görüştü

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye Kültür Günleri kapsamında geldiği Bakü’de Azerbaycan Turizm Bakanı Ebülfez Garayev’le görüştü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye Kültür Günleri kapsamında geldiği Bakü'de Azerbaycan Turizm Bakanı Ebülfez Garayev'le görüştü.

Türkiye Kültür Günleri'ne katılmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Azerbaycan Turizm Bakanı Ebülfez Garayev'le görüştü. Ömer Çelik görüşmede, Türkiye Kültür Günleri'nin düzenlendiği Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nin çok özel olduğunu ve ilk defa Azerbaycan dışında kültür günleri için Türkiye'ye tahsis edildiğinden dolayı memnun olduğunu belirtti.

Görüşmeden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, kültürel ve turizm alanında ilişkilerin gelişimi için çalışma gurubu oluşturulması kararı aldıklarını belirterek, "Çalışma grubu iki ülkenin beraber gerçekleştirdiği enerji projelerine kültürel boyut kazandırmak için çalışmalar yapacak. İki tane komite kuracağız; bir tanesi kültür ve medeniyet komitesi, diğeri turizm komitesi. Bunlar sürekli çalışacak ve 6 ayda bir bakan yardımcılarının başkanlığında bir araya gelecek. Senede bir kere de biz bir araya gelip onların çalışmalarını gözden geçireceğiz. Yeni kültürel ve turizm projeleri oluşturmak gibi yeni bir takım paketler ortaya çıkaracağız. Gerek Azerbaycan'da düzenlenen kültür haftalarının, gerekse Türkiye'de düzenlenen kültür haftalarının bir haftayla sınırlı olmamasını düşünüyoruz. Adını kültür haftası koysak bile bunu aylara yayabileceğimiz bir şekilde proje geliştireceğiz. Hem kültürel hem de turizm konusunda Azerbaycan'la çok boyutlu ortak projeler, ortak paketler, UNESCO'ya ortak dosyalar vermek şeklinde çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik Azerbaycan temasları kapsamında bugün Haydar Aliyev Merkezi'nde yapılacak Türkiye Kültür Günleri'nin açılış törenine katılacak. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ömer Çelik Azerbaycan Türkiye Bakü Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title