Haberler

Kültür Ve Turizm Bakanı Günay, Yabancı Basına Van’ı Anlattı

Güncelleme:

Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Beraberinde Getirttiği Yabancı Basına Van'ın Ve Bölgenin Tarihi Ve Turistik Değerlerini Anlattı.

Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Van-Asya İpek Yolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı ve

1. Van Turizm Fuarı açılışına katılmak üzere Van'a gelen kültür ve turizm bakanı ertuğrul günay, beraberinde getirttiği yabancı basına van'ın ve bölgenin tarihi ve turistik değerlerini anlattı.

Van Valiliği ziyareti sonrası Bakan Günay, beraberinde Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'la birlikte Van Kalesi'nin zirvesine çıkarak, Süleyman Han Camii'nde incelemelerde bulundu. Restorasyon projesi tamamlan sarnıçları ve askeri depoları da inceleyen Günay, eski Van şehrini ve kent merkezi ile kalede yapılan son restorasyon çalışmalarını da kuş bakışı izledi. İlerlemiş yaşına rağmen hiç kimsenin yardımını da almadan adeta koşar adımlarla kaleye çıkan Günay, tırmanış sırasında kendisiyle birlikte tırmanan Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın yorulmaması için de zaman zaman dinlenme molası verdi.

Bakan Günay, kaleden indikten sonra eski Vanevi önünde çay ikramından önce beraberinde gelen yurtdışındaki yabancı basına Van'ı ve bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini anlattı. Aralarında İsrail, Ukrayna, Almanya, Suriye gibi ülkelerin Türkiye'de görev yapan muhabirlerin sorularını yanıtlayan Günay, son zamanlarda gelen turist sayısında azalma yaşanan İsrailli muhabir aracılığıyla da ülkesine olumlu mesajlar gönderdi.

Van Ve Çevresi Ön Asya İçin Bir Çekim Merkezi Olabilir

Bakan Günay "Bölgenin tarih ve coğrafi açıdan güzellikleri var. Birkaç saat mesafede Ani Harabeleri, İshakpaşa Sarayı, Ahlat-Selçuklu Mezarlığı ve çok sayıda Urartulardan bugüne kadar farklı kültürlerden gelen zenginlikler var. Bölgede ulaşım altyapısı gittikçe gelişiyor. Uluslar arası ulaşıma açık bir havaalanımız var. Karayolları imkanlarımız gittikçe artıyor. Bölgeye yeni konaklama imkanları sağlamaya çalışıyoruz.

Sadece Türkiye'nin doğusu için değil, Van ve çevresi bütün ön Asya için ilginç bir çekim merkezi oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Burası Azerbaycan, İran, Ermenistan, Irak gibi bölge ülkeleri için hafta sonları en kolay ulaşılabilir, farklı bir desdinasyon haline gelebilir. Sabah kahvaltısında gördüğünüz gibi çok zengin bir damak tadı var" dedi.

İsrailli Turistleri Ülkemizde Görmek İstiyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İsrailli gazetecinin sorularını da yanıtladı. Günay:"İsrail ile Türkiye'nin turizm ilişkileri birkaç yıl önce gerçekten çok iyi bir noktadaydı. Fakat hükümetler arasındaki bazı politika farklılıkları bir kırılganlık yarattı. İsrail'den ülkemize gelenlerin sayısı 2009 ve 2010 yıllarında azaldı. Bundan ötürü çok üzgünüm.

Çünkü Türkiye, İsrail için hem yakın hem kolay ve en konuksever ülke olmaya devam ediyor. Biz Türkiye halkı olarak, İsrail halkını her zaman ülkemizde görmek istiyoruz. Bütün komşularımız için söylüyorum. Problemler hükümetler arasında olur. Aslında yeryüzündeki bütün halklar kardeştir. İsrailli turistleri her zaman ülkemizde daha çok görmek istiyoruz" dedi.

Ukraynalı gazetecinin, Türkiye'de önümüzdeki yıl Mayıs ayından itibaren her şeyi deysitin uygulayan oteller bu sistemi iptal edecek diye, Ukrayna'da böyle bir söylenti var. Ayrıca özel sektörün böyle bir niyeti ortaya çıkarsa bakanlık bu konuya müdahale eder mi? yönündeki soruya Bakan Günay; "Hayır. Böyle bir uygulama yok.

Türkiye'de turizm sadece özel sektörün eliyle yapılıyor. Biz kamu olarak denetim ve yönlendirme görevi yapıyoruz. Politikalarını da veya her şey dahil sistemini de özel sektör kendisi seçiyor. Ama böyle bir genel uygulama olacağına dair bir bilgim yok. Eğer Ukrayna'dan gelmek isteyenler her şey dahil sistemini tercih ediyorlarsa biz onlara gereken imkanları sağlarız" dedi.

Vangölü Canavarı

Bir başka gazetecinin İngiltere'de olduğu gibi Vangölü'nde de bir Canavar efsanesi olduğu söylentileri var. Vangölü Canavarı ile ilgili bir tanıtım çalışmanız var mı? sorusuna Günay şunları söyledi: "Biz bütün efsaneleri destekliyoruz" dedi. Araya giren Vali Münir Karaloğlu da 'Vangölü'nde bir canavar var olduğuna inanıyoruz. Son zamanlarda bunu görenler oldu. Ama bizim canavarımız biraz utangaç olduğu için her zaman görünmüyor"

Türkiye'de Güvenliğin Sağlanması En Fazla Bu Bölgeye Yarayacak

Almanya'da yayın yapan gazete temsilcisinin; terör örgütü PKK'nın ateşkes sağlamasının ardından ülkelerinde yaşanan tartışmada Türkiye'nin ne kadar güvenli olduğu yönündeki soruya "Türkiye son 25 yıl içinde 1 milyon turistten, 30 milyon eşiğine geldi. Bu süre içinde de ne yazık ki ülkemizin bazı bölgelerinde terör sorunu vardı.

Biz artık bu sorundan kurtulmak istiyoruz. Bu sorun sadece Türkiye'nin bütününe değil, bu bölge halkına da çok özel bir biçimde zarar veriyor. Bunu herkes son zamanlarda anlamaya başladı. Ve sanıyorum ki Türkiye bütünü ile doğu ve güneydoğu coğrafyası ile eskisinden daha çok güvenli bir hale geliyor.

Tabi terörün azalması, Türkiye'de güvenliğin ülke düzeyinde yaygınlaşması en fazla bu bölgeye çok fazla yarar sağlayacak. Şuanda görüyorsunuz hepimiz ceketsiziz burası Antalya gibi. Doğu Anadolu'da bir göl kıyısında Antalya gibi yaşıyoruz. Dünyanın bunu bilmesi, bu zenginlikten Türkiye'nin ve dünyanın yararlanması lazım"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın mesajlarından memnun kalan başta İsrailli gazeteci olmak üzere diğer basın mensupları da Van kalesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Eski Vanevi önünde ikram edilen çayı içen Bakan Günay, daha önce bir proje ile Van Kalesi'nin fahri tanıtım ilçeleri olan çocuklarla sohbet etti. Çocuklar Bakan Günay'a İngilizce, Japonca ve Kürtçe Van Kalesi'nin tarihini anlattı.

Kaynak: Bültenler / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 19 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title