Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Rusya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin bir turizm markası olarak seviyesinin ve kalitesinin korunması gerektiğini belirterek, "Herhangi bir kriz söz konusu diye Türkiye'nin turizm markasının standartlarından taviz veremeyiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin bir turizm markası olarak seviyesinin ve kalitesinin korunması gerektiğini belirterek, "Herhangi bir kriz söz konusu diye Türkiye'nin turizm markasının standartlarından taviz veremeyiz" dedi.

Bakan Çelik, Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl 22'ncisi düzenlenen Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda (MITT) bulunan Türkiye standını ziyaret etti.

Fuarda bin 254 metrekare alana kurulan Türkiye standını gezen Çelik, sektör temsilcileri ve katılımcılarla sohbet etti.

Bakan Çelik, Türkiye standında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ben de bizzat buraya gelerek turizmcilerimize desteğimi göstermek istedim. Aynı zamanda Rus muhataplarımla çeşitli görüşmeler gerçekleştireceğim. İnşallah aldığımız tedbirler olumlu sonuç verecek" dedi.

Rusya'nın, Türk turizmi için çok önemli bir pazar olduğunu ifade eden Çelik, "Burada bir kaybın yaşanmasını istemiyoruz. Ama sadece kriz, risk ve negatif gelişme odaklı bir yaklaşımımız yok. Aynı zamanda buradaki pazar payımızı artırmak konusundaki stratejilerimizi de herhangi bir kriz yada sıkıntı varmış gibi düşünmeden uygulamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çelik, "Fuara hem devlet hem de özel sektör olarak ilgi göstermemizin bu sene özel bir anlamı var. Yaptırımlar sebebiyle ikinci büyük pazarımız olan Rus pazarında bazı türbülanslar söz konusu olabiliyor. Bu yıl Rusya'daki ekonomik gelişmeler sebebiyle turizm sektörümüzün bu gelişmelerden negatif etkilenmemesi için çok sayıda tedbir alıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun turizm sektörünün temsilcileriyle yaptığı toplantıyı anımsatan Bakan Çelik şunları söyledi:

"Hükümetimiz bizzat Başbakanımızın başkanlığında turizm sektörünün temsilcileriyle bir toplantı yaparak, bir buçuk ay önce Rusya'yı da kapsayan önlemler paketi açıkladı. Yürürlüğe giren pakete göre, Rusya'dan 400 bin ve üzeri ziyaretçi getiren tur operatörlerine 100 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanması söz konusu olacak. Ayrıca Rusya'dan ülkemize ziyaretçi getiren tur operatörlerinin uçaklarına, uçak başı 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz. Bakanlıktaki arkadaşlarımız son 5 ayda dördüncü kez bu pazara geldiler. Tam bir kriz yönetimi yapıyoruz. Aylar evvel bu durumu öngörerek bir stratejik planlama yapmıştık. O planlama hiçbir aksama olmaksızın işliyor."

Çelik, Rusya ile siyasi ilişkilerde çeşitli iniş çıkışlar yaşansa da turizm ve kültürel ilişkilerin her zaman en üst düzeyde olduğunu belirtti. Çelik, Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre, küresel kriz ortamına rağmen, Türkiye'nin bu sektörde dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme yakaladığına vurgu yaptı.

Türkiye'nin turizm markası ve standartlarından taviz veremeyiz" -

Bakan Çelik, Türkiye'nin bir turizm markası olarak seviyesini ve kalitesini korumak zorunda olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kuşkusuz her sene hiçbir kriz olmasa da bütün pazarlardaki muhataplarımızın fiyat konusunda bazı ısrarları olabilir. Ama Türkiye'nin bir turizm markası olarak seviyesini ve kalitesini korumak zorundayız. Dolayısıyla herhangi bir kriz söz konusu diye Türkiye'nin turizm markasının standartlarından taviz veremeyiz."

Türkiye'nin turizm sektörü bir zaaf ve çöküş içindeymiş gibi daha geniş kapsamlı bir paket açıklanması yönündeki düşüncelerin doğru olmadığını belirten Çelik, "Biz bu meseledeki stratejimizden eminiz ve bu paket bu şekilde şekillendi" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in, Moskova ziyareti kapsamında Rusya Kültür Bakanı Viladimir Medinsky ve Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca Rus tur operatörü temsilcileriyle biraraya gelecek Çelik, Türk turizm temsilcileriyle de görüşecek.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Faruk Çelik Ömer Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title