Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: Komşu Ülkelere İlham Kaynağı Olabilecek Yürüyüşümüzü Sürdürüyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin mucizevi bir ülke olduğunu belirterek, "Bakın etrafımızda dokuz tane ülke yönetilemez duruma gelmiş durumda, büyük bir istikrarsızlık içinde çalkalanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin mucizevi bir ülke olduğunu belirterek, "Bakın etrafımızda dokuz tane ülke yönetilemez duruma gelmiş durumda, büyük bir istikrarsızlık içinde çalkalanıyor. Ama biz büyük bir istikrar adası olarak, büyük bir barış adası olarak güçlü bir demokrasiye, güçlü bir ekonomiye sahip olarak etrafımızdaki tüm ülkelere ilham kaynağı olabilecek bir şekilde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Sheraton Adana Hotel'in açılış törenine katıldı. Bakan Ömer Çelik açılışta yaptığı konuşmada, "Türkiye mucizevi bir ülkedir. Bakın etrafımızda dokuz tane ülke yönetilemez duruma gelmiş durumda, büyük bir istikrarsızlık içinde çalkalanıyor. Ama biz büyük bir istikrar adası olarak, büyük bir barış adası olarak güçlü bir demokrasiye, güçlü bir ekonomiye sahip olarak etrafımızdaki tüm ülkelere ilham kaynağı olabilecek bir şekilde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Ve Türkiye'nin her tarafında yepyeni yatırımlar, yepyeni markalar ortaya çıkıyor. Adana için de böylesine bir markanın burada olması bundan sonrası için daha umut verici gelişmelere yol açacak" dedi. Türkiye'nin birkaç cümle ile tanımlanacak bir ülke olmadığını belirten Çelik, Türkiye'nin, hem Balkan hem Asya hem Avrupa hem de Akdeniz ve Karadeniz ülkesi olduğunu ifade etti. Turizm konusuna sadece ekonomik kazanç olarak bakılmadığını ifade eden Çelik, "Buraya 34 milyon yabancı, yerlilerle birlikte 39 milyon ziyaretçi gelmektedir her sene. Gelirimiz 32 milyar dolar civarındadır. Dünyanın 6. büyük ziyaretçi kabul eden ülkesiyiz. Avrupa'nın 4. büyük ziyaretçi kabul eden ülkesiyiz. Turizm gelirlerinde dünya sıralamasında 10. durumdayız. İnşallah 2023 vizyonumuz, 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar geliri hedeflemektedir" dedi. Bakanlığının görevlerinden birinin kültür diğerinin de turizm politikaları olduğunu anımsatan Çelik, "Aslında bu ikisini birbirinden ayrı da görmüyoruz. Türkiye'nin her tarafındaki hangi medeniyetin unsuru olursa olsun bütün kültürlere ev sahipliği yapmaya, onları korumaya, onları geliştirmeye, bütün kimlikleri korumaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra da Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısını ve bu ziyaretçiler üzerinden elde edilen geliri arttırmaya çalışıyoruz" dedi. Çelik Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının artmasının küresel barışa katkı verdiğini anlattı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Faruk Çelik Ömer Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title