Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Eskişehir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Son 15 yılda bütün dünyada ve özellikle Avrupa'da öğrenci burslarından yaşlılara sağlanan imkanlara varıncaya kadar pek çok alanda sosyal desteklerin kısıldığı hatta büsbütün ortadan kalktığı bir dünyada, Türkiye'de son 15 yılda sosyal politikalarda olağanüstü gelişmeler yaşandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Son 15 yılda bütün dünyada ve özellikle Avrupa'da öğrenci burslarından yaşlılara sağlanan imkanlara varıncaya kadar pek çok alanda sosyal desteklerin kısıldığı hatta büsbütün ortadan kalktığı bir dünyada, Türkiye'de son 15 yılda sosyal politikalarda olağanüstü gelişmeler yaşandı." dedi.

Bakan Avcı, Halis Toprak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırlı bir ramazan gününde böyle güzel bir açılışta bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tesisin hayata geçirilmesinde emeği bulunanlara teşekkür eden Bakan Avcı, şunları söyledi:

"Son 15 yılda bütün dünyada ve özellikle Avrupa'da öğrenci burslarından yaşlılara sağlanan imkanlara varıncaya kadar pek çok alanda sosyal desteklerin kısıldığı hatta büsbütün ortadan kalktığı bir dünyada, Türkiye'de son 15 yılda sosyal politikalarda olağanüstü gelişmeler yaşandı. Daha önce görmezlikten gelinen engelliler, yaşlılar, sosyal desteğe ihtiyacı olan kesimler bu dönemde devletin en yüksek oranda ilgisine muhatap oldular. Bu giderek artıyor. Bugün hizmete sunduğumuz müessese de bunlardan küçük bir örnek."

Bakan Avcı, Türkiye genelinde yüzde 8 olan yaşlılık oranının Eskişehir'de biraz daha yüksek olduğunu belirterek, "Dolayısıyla kıdemli vatandaşlarımızın da huzur içinde yaşayabileceği bir kenti ve onun müesseselerini inşa etmek hepimizin boynunun borcu. İnşallah önümüzdeki dönemde sadece huzurevleri olarak değil, bütün vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirecekleri mesire yerleri, parkları, müzeleri daha çok Eskişehir'e kazandırma gayretinde olacağız." diye konuştu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise huzurevinin hazırlanmasına Türk Dünyası Vakfı'nın destek verdiğini ifade ederek, bu tür yerleri kente kazandırmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.

Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ise 64 kapasiteli kurumun Valilik tarafından hazırlanan Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce desteklenen "Yunus Emre Şefkat ve Huzur Kapısı Projesi" kapsamında hayata geçirildiğini vurguladı.

Konuşmanın ardından, huzurevi sakinlerinden oluşan koro halk müziği konseri sundu.

Bakan Avcı ve beraberindekiler kurdele kesiminin ardından, huzurevi sakinlerince hazırlanan "İkinci Bahar" sergisini gezdi.

Kaynak: AA / Politika

Nabi Avcı Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title