Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Antalya'da Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin son bir yılda büyük badireler atlatmasına rağmen dimdik ayakta olduğunu bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin son bir yılda büyük badireler atlatmasına rağmen dimdik ayakta olduğunu bildirdi.

Bakan Avcı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde "Antalya Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı 2016"ya katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Avcı, dün akşam gerçekleştirilen 17. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin açılış konserine katıldığını hatırlatarak, bu tür sanatsal etkinliklerin Türkiye'nin doğru tanıtımına katkıda bulunduğunu bildirdi. Avcı, bu festivalle her şeye rağmen Türkiye'nin teröre boyun eğmediğini, etkinliklerin planlandığı şekilde sürdüğünü bütün dünyaya müzik üzerinden mesaj verilmesini sağlandığını ifade etti.

Turizm sektörünün önde gelen temsilcileriyle 3'üncü defa bir araya geldiğini vurgulayan Avcı, daha önceki toplantılarda dile getirilen taleplerin, önerilerin ne durumda olduğunu, bunlardan hangilerinin gerçekleştirildiğini, hangilerinin gerçekleşmediğini konuştuklarını anlattı.

Bakan Avcı, Turizm sektörünün bu yıl ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkati çekerek, toplantıda somut veriler üzerinden sıkıntıların yapısal ve konjonktürel nedenlerini tartıştıklarına değindi.

2017 yılının turizm sektörünün eskisinden de iyi duruma geleceği yılların başlangıcı olacağına inandığını dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

"Bunun için hem içeride hem de dışarıda ürün ve pazar çeşitlendirmesine yönelik farklı iletişim stratejileri ile mesafe alacağımızı düşünüyorum. Sektörümüz heyecanını kaybetmemiş durumda. 'Bundan sonra ne yapabiliriz' diye kollarını sıvamış vaziyette. Hepimiz gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllar daha iyi olacak. Medyanın da bu anlamda yapacağı katkıların büyük önemi var."

"Bir deli kuyuya taş attı 79 milyon bunu çıkardı"

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, toplantıda turizmin geleceğini tartıştıklarını ifade etti.

"Bir deli kuyuya taş attı 79 milyon bunu çıkardı" diyen Ulusoy, şöyle devam etti:

"Ekmeğimizle oynadılar. Bunu toparlamaya çalışıyoruz. Yurtdışındaki algıyı değiştirmeye çalışıyoruz. Bu gemi bizim gemimiz. Karşılaştığımız fırtınalara değil gemiyi limana sağlam yanaştırıp yanaştıramadığımıza bakıyoruz. Rusya ile sıkıntılarımız çözüldü. 30 bine yakın Rus turist son dönemde ülkemizi ziyaret etti. Sakalımız kesildi ama kolumuz kesilmedi. Sakalımız yeniden çıkar, çıkacaktır."

"Moralimizi bozmamaya çalışıyoruz"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise 2017 yılından umutlu olduklarını belirtti. Bakan Avcı ve bürokratları ile sektörün dinamizm içinde çalıştığını vurgulayan Çorabatır, "Bu dinamizm ile sıkıntılar çabuk atlatılacağına inanıyoruz. 2017 yılının satışları kasım ve aralık ayında başlayacak. Turizm çok kırılgan bir sektör. Dünyadaki bütün olaylar turizmi etkiliyor. 2017'de 'Rekor kıracağız' demek olmaz ama umudumuz var. Sektör olarak moralimizi bozmamaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Çorabatır, Rus turistlerin Antalya'daki hizmet kalitesini başka ülkelerde bulamadığını ve bu nedenle 2017 yılında Rus turistlerden umutlu olduklarını dile getirdi.

"Olağan akış değişmedi"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sektör temsilcileriyle faydalı ve verimli toplantılar gerçekleştirdiklerini bildirdi. Antalya'nın dünyanın en huzurlu ve güvenli şehirlerinden olduğuna işaret eden Türel, kentte hayatın olağan akışının herhangi bir güvenlik tehdidi nedeniyle değişmediğini, kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklerin artarak devam ettiğine değindi.

Türel, 2017 yılıyla ilgili tedbirlerin alındığını ve yerel yöneticiler olarak Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun da destekleriyle turizmin alt yapısını geliştirmek amacıyla her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydetti.

Toplantıya Bakan Avcı'nın yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç ve İbrahim Aydın da katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Menderes Türel Nabi Avcı Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title