Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye, 15 Temmuz'un o karanlık gecesinin bütün olumsuz etkilerini bu kadar kısa sürede bertaraf etmekle kalmadı, geçmiş yıllara ait birtakım rekorları da egale etmeye başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, " Türkiye, 15 Temmuz'un o karanlık gecesinin bütün olumsuz etkilerini bu kadar kısa sürede bertaraf etmekle kalmadı, geçmiş yıllara ait birtakım rekorları da egale etmeye başladı." dedi.

Avcı, partisinin Eskişehir teşkilatı tarafından TÜLOMSAŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ancak her alanda ekonomide, gündelik hayatta, savunmada, güvenlikte eskisinden çok daha iyi durumda bulunduğunu belirtti.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayan Avcı, şöyle konuştu:

"Milyonlarca kişi, bayram için memleketlerinde ya da tatil yörelerinde. Bu bayram 20 milyon Türk vatandaşı bayram için ziyaretlere gidiyor. Olağanüstü hal uygulanan bir ülkede insanlar, bayramlarını ailelerinin, yakınlarının yanında geçirmek için ya da tatil yörelerinde dinlenerek geçirmek için yollara düştü. 11 milyon vatandaşımız karayollarıyla, 2,5 milyon vatandaşımız havayoluyla, bayram ziyaretlerine gitti. 1,5 milyon da demiryollarıyla seyahat ediyor. Türkiye işte böyle dinamik bir ülke. Her alanda yatırımlarımız geçmiş yıllara göre artıyor, daha da artacak. Bayram sonunda okullarımız açılacak ve 18 milyon çocuğumuz okullarına kavuşacak. 1 milyon 300 bin yavrumuz yeni okula başlayacak. Türkiye pek çok AB üyesi ülkesinin nüfusundan çok daha fazla öğrencisini en ideal şatlarda okutmak için seferber olmuş durumda."

"Her alanda rekorları egale ettik"

Avcı, geçen yıl satılan paket tur sayısının 350 bin olduğunu hatırlatarak, şu bilgileri verdi:

"Bu yıl tam iki katına çıktı. Avrupa'dan gelen gelen 250 bin ile 1 milyona yaklaştı. Bu paket tur satışlarında bir rekor anlamına geliyor. Bütün bunlar ne zaman oluyor? Daha 15 Temmuz'da, iki ay önce dünyada pek az örneği görülen vahşetle hatta örneği hiç görülmemiş vahşetle bir kalkışma, darbe teşebbüsü yaşamış, bir ülkede oluyor. Türkiye, 15 Temmuz'un o karanlık gecesinin bütün olumsuz etkilerini bu kadar kısa sürede bertaraf etmekle kalmadı, geçmiş yıllara ait birtakım rekorları da egale etmeye başladı. Onları aşmaya başladık. Daha iyi olacağız. Yeter ki bu coşkumuzu, bu inancımızı, bu imanımızı yitirmeyelim."

Bakan Avcı, Ak Parti'nin, dünyanın en büyük, en örgütlü ve en disiplinli siyasi partisi olduğunu vurgulayarak, "Bunu 15 Temmuz gecesi gösterdik. Biz, bu ülkeyi sokakta bulmadık, sokakta kimseye teslim etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma törenine, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Eskişehir Nabi Avcı AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title