Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Son 15 yılda pek çok engel karşımıza çıktı. Şimdi bu referandumda istiyoruz ki bu engelli koşuyu artık biraz rahat koşalım. Engelli bir koşuda Türkiye bu kadar zamanda, 15 yılda ikiye üçe katlanmışsa engelsiz bir koşuda Allah'ın izniyle çok daha iyi mesafe alır." dedi.

Avcı, Dede Mahallesi'ndeki Türk Ocakları Eskişehir Şubesinin açılışında, Türk Ocakları'nın Türkiye'nin en kadim sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını söyledi.

Yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulunan Avcı, "Türk Ocakları bilindiği üzere milli kültürün, terbiyenin, fikir hayatımızın geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, içtimai yapımızın sağlamlaştırılması maksadıyla kurulmuştur. Türk Ocakları çok büyük bir toplumsal talebe cevap veriyor. Ayrıca Türk Ocakları yayınları ve gerçekleştirdiği diğer programlarla kültür sanat dünyamıza çok önemli hizmet veriyor. Bununla yerli ve milli duruşu ayakta tutuyor." diye konuştu.

Bakan Avcı, konuşmasının ardından Eskişehir Valisi Azmi Çelik, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Türk Ocakları Eskişehir Şube Başkanı Nedim Ünal ile kurdeleyi keserek binanın açılışını gerçekleştirdi.

"16 Nisan'da güzel bir cevap vereceğiz"

Mihalıççıklılar Derneğini de ziyaret eden Avcı, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin detaylarını dernek üyelerine anlattı.

Türkiye'nin son 15 yılda pek çok alanda önemli mesafeler katettiğini vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Ama bu kolay olmadı. Bu engelli koşu gibi oldu. Son 15 yılda pek çok engel karşımıza çıktı. Şimdi bu referandumda istiyoruz ki bu engelli koşuyu artık biraz rahat koşalım. Engelli bir koşuda Türkiye bu kadar zamanda, 15 yılda ikiye üçe katlanmışsa engelsiz bir koşuda Allah'ın izniyle çok daha iyi mesafe alır. Şimdi biz bunu biliyoruz ama bunu başkaları da biliyor. O yüzden 15 yıl boyunca karşımıza çıkarılan engellerin büyük kısmında onlarında parmağı var. O zaman anlıyorsunuz İsveç'teki, Almanya'daki gazete niye Türkçe 'Hayır' kampanyası başlatıyor?"

Avcı, 16 Nisan'da yapılacak referandumun parti meselesi olmadığını dile getirerek, "Dışarıdaki adam onun için bu işin içinde. Biz de Allah'ın izniyle 16 Nisan'da İsveç'teki, Almanya'daki gazeteye hep birlikte inşallah güzel bir cevap vereceğiz. İnşallah Türkiye bu 15 senelik engelli koşusunu önümüzdeki yıllarda engelsiz olarak daha hızlı, daha etkili koşacak." ifadelerini kullandı.

Bu arada, Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesinde okul bahçesine fidan diken Bakan Avcı, öğrencilere çam fidanı ve satranç takımı hediye etti.

Kaynak: AA / Politika

Nabi Avcı Eskişehir Türkiye İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title