Haberler

Kültür Mirasları Yarışmalarla Gençlere Yaşatılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği ile Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışmalarının il ve grup şampiyonaları tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği ile Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışmalarının il ve grup şampiyonaları tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Türk Müziğini yaşatmak ve gençlerimizin müziğe olan ilgilerini canlı tutarak, onlara yeteneklerini sergileme fırsatı sunmak amacıyla " Sahne Sırası Sende" sloganı ile gerçekleştirilen yarışma bu yıl ikinci kez hayata geçiriliyor. Bakanlığa bağlı 81 ilde faaliyet gösteren 220 Gençlik Merkezinden 3 bin 289 gencin başvurduğu yarışmada 81 ilde il yarışmaları, Eskişehir, Adana, Gaziantep, Malatya, Ordu, Manisa ve Tekirdağ'da ise bölge grup yarışmaları düzenlendi. 'Solo Kız-Solo Erkek Ses ve Solo Çalgı' dallarında gerçekleşen yarışmaların Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Geleneksel Türk Müziği kategorilerinde ise TRT ve Kültür Bakanlığı repertuvarında bulunan eserleri seslendiren gençlere tecrübeli orkestra eşlik etti. 14-17, 18-21, 22-29 yaş kategorilerinde yarışan gençler, alanında uzman üniversite öğretim üyelerinin yer aldığı seçici kurul üyeleri önünde performans sergiledi. İl ve Grup birinciliği yarışmanın üçüncü aşaması olan Türkiye Finali ise Gençlik Haftasında gerçekleştirilecek. Bakanlık Konferans salonunda düzenlenecek Türkiye Finalleri ise 16 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. 38 ilden 64 yarışmacı genç, alanında uzman jüri üyelerinin karşısına çıkacağı final müsabakalarının onur konuğu ise ünlü ses sanatçısı Volkan Arslan olacak. Dereceye giren gençlerin yurt dışı gezisi hak kazanacak yarışma sonunda dereceye girenlere ayrıca başarı belgesi ve plaket verilecek.

SKEÇ YARIŞMASI

Gençlik Merkezleri skeç yarışması 81 ilde il birinciliği yarışmaları tamamlanarak, dereceye giren gençler, Mart-Nisan aylarında düzenlenen Grup Birinciliği Yarışmalarına katılma hakkı kazandı. Yarışmaya katılan 14-29 yaş arasındaki gençler, değerler eğitimi konularından sevgi, saygı, sorumluluk, adalet, yardımseverlik, doğruluk, dürüstlük, sabır, üretkenlik, güven, hoşgörü, alçak gönüllülük, empati, kanaatkarlık, çalışkanlık konulu, komedi ve dram türlerinde kendi yazdıkları senaryoları ile katıldıkları yarışmalarda, hem güldürdü hem de düşündürdü. Halka açık olarak düzenlenen yarışmalarda vatandaşlar da gençlerin performansını izlemek üzere salonlara akın etti.Ardından ise 7 bölgede Konya, Mersin, Şanlıurfa, Erzurum, Samsun, İzmir ve Edirne'de gerçekleştirilen Grup Yarışmalarında birinciliği elde eden ekipler ise Gençlik Haftasında 18 Mayıs 2016 tarihinde saat 14: 00'de ATO Congresium Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı. Ünlü oyuncular: Hasan Kaçan, Engin Altan Düzyatan, Ahmet Yenilmez, Çetin Altay, Ayşe Tolga ve İsmail Hakkı Ürün'ün jürilik yapacağı finalde 7 ekip Türkiye derecesi alabilmek için performans sergileyecek. Jüriden en yüksek puanı alan ilk 3 yarışmacı, Türkiye derecesi alarak, ödüllerin sahipleri olacak. Türkiye Finali hakkı kazanan Gençlik Merkezleri ekipleri ve oyunları ise, "İç Anadolu Bölgesi Birincisi: Çankırı Gençlik Merkezi ekibi, Ne Olacaksa Olsun Galan, Akdeniz Bölgesi Birincisi: Kahramanmaraş Gençlik Merkezi, Birden Bire, Güney Doğu Anadolu Bölgesi Birincisi: Kilis Gençlik Merkezi, Ver Elini İnsanlık, Doğu Anadolu Bölgesi Birincisi: Erzincan Gençlik Merkezi, Teknokolik, Karadeniz Bölgesi Birincisi: Zonguldak Gençlik Merkezi, Yurttan Sesler Korosu, Ege Bölgesi Birincisi: İzmir Gençlik Merkezi, Alar, Marmara Bölgesi Birincisi: Bursa Gençlik Merkezi, Hayaller ve Gerçekler" oldu.

Yarışma hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yarışmanın kültür mirasının yaşatılması için önemli bir adım olduğunu ifade ederek, Sahne Sırası Sende Türk Müziği Yarışması' ile hem kültürü yaşatmayı hem de Türkiye'nin dört bir yanındaki gençleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Gençlerden kendilerini iyi yetiştirmelerini isteyen Bakan Çağatay Kılıç, "Sizler sadece bugün için değil, gelecek için ülkemizin, milletimizin ve devletimizin, içinde bulunduğumuz bölgenin de, insanlığın da umudusunuz. Başarıya giden yol öncelikle bazı şeyleri hayal etmekten geçiyor. Çıktığınız yolda yaptığınız işin en iyisini yapmak için çalışın. Bir işi yapmak için yola çıktığınızda onun her açıdan ne olduğunu ve ne olmadığını iyi inceleyin. Onu öğrenmeye çalışın. Çünkü sizin kendinizi geliştirmenizin sonucunda aynı zamanda toplumumuz da gelişecek. Toplum gelişmiş, kendini yetiştirmiş bireylerle bir araya geldiği zaman ülkemiz çok farklı bir şekilde geleceğe taşınabilir" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title