Haberler

Kültür Mirasımızı Kayıt Altına Alıyoruz

Oltu Havzası Aşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yürüttüğü "Kültür Mirasımızı Kayıt Altına Alıyoruz" adlı projenin Tanıtım toplantısı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın katkılarıyla 15 Ağustos 2014 tarihinden itibaren yürütülmesine başlanan "Kültür Mirasımızı Kayıt Altına Alıyoruz" adlı kültür projesinin tanıtım toplantısı Oltu Kaymakamlığı toplum merkezi salonunda yapıldı.

Toplantıya, Oltu Belediye başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu İlçe Müftüsü Vahittin Kaim, Oltu Halk Eğitim Müdürü Cemal Tanrıver, Oltu Halk Kütüphanesi müdürü Ali Güven, Kurum amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri, Oltu ve çevresinden vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Kamil Çalışkan: "2006 Yılında kurulan derneğimiz faaliyetlerini kuruluş amaçları doğrultusunda bugüne kadar aksatmadan sürdürmüştür. Kültürel değerlerimizin yaşatılması, kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması, özellikle halk kültürümüzün ve aşıklık geleneğinin tanıtılıp yaşatılması konusunda derneğimiz tarafından, geceler, şenlikler, anma programları ve birçok organizasyonlar yapılmış, projeler yürütülmüş, yürütülmeye de devam edilmektedir. Bugün tanıtımını yaptığımız proje işte böyle bir çalışmanın ürünüdür, dedi.

Dernekler Dairesi Başkanlığının katkılarıyla yürütmekte olduğumuz bu proje kapsamında yöresel kültür değerlerimiz derlenerek kitap halinde basılacak böylece kültürel zenginliklerimizin kayıt altına alınması ve bu değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlanmış olunacaktır, diyen Kamil Çalışkan, hazırlanacak kitaplardan başka yine proje kapsamında geniş katılımlı bir aşıklar şöleni düzenlenecek, yüzlerce yıllık bir geleneğin bir kez daha yaşatılması imkanı sağlanmış olacaktır, dedi.

Proje hakkında detaylı bilgi veren dernek yönetim kurulu üyesi, proje ve program koordinatörü Temel Vural'da, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca Derneklere Yardım Programı kapsamında desteklenen Projenin Oltu İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Oltu İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Oltu Gözlem Gazetesi gibi kurum ve kuruluşların ortaklığı ile hazırlanıp uygulandığını ifade etti.

15 Ağustos 2014' ten itibaren uygulanmasına başlanan projenin süresinin 12 ve proje kapsamında basılması planlanan kitapların uzun bir hazırlık döneminin ürünü olduğunu, kitaplarla ilgili çalışmanın önemli bir kısmının tamamlanma aşamasında bulunduğunu dile getiren Vural, dernek bünyesinde hazırlanan söz konusu kitap çalışmalarında akademik çevrelerden de önemli destek aldıklarını söyledi.

Proje koordinatörü Temel Vural, "Bu proje, teknoloji ve iletişim imkanlarını doğru ve etkili kullanarak, gelenekten beslenen kültürel zenginliklerimizin, tarihi ve kültürel mirasımızın tanıtılmasına ve yaşatmasına katkı amacıyla tasarlanmıştır. Projeyle, binlerce yıllık sözlü kültür mirasımızın teknolojiye ve popüler kültüre feda edilmemesi hususunda yerel ve bölgesel anlamda bir farkındalık oluşturulacak, öz kültürümüz yaşatılarak milli birliğimizin devamına ve toplumsal barışa katkı sağlanacak; öncelikle kendimiz olmak ve kendimiz kalabilmek fikrinin önemine dikkat çekilecektir. Onlarca yılın ihmaliyle unutulmaya terk edilen kültürel değerlerimizin tespit edilebilen kısmı kayıt altına alınacak, böylelikle kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasına önemli bir katkı sağlanacaktır" dedi.

Dernek faaliyetleri ilgili bir sunum ve aşıklar tarafından söylenen türkü ve atışmalardan sonra yapılan ikramla tanıtım programı sona ererken, davetlilere daha önce dernek tarafından yürütülen "Kültür Mirasımızı Kayıt Altına Alıyoruz" adlı proje kapsamında hazırlanmış olan kitaplar hediye edildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı İbrahim Ziyrek Ali Güven Oltu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title