Haberler

Kültür Merkezi 22 Yıl Sonra Hizmete Girecek

Kültür Bakanlığı tarafından inşaatı 22 yılda tamamlanan Nazilli Kültür Merkezi, Adnan Menderes Üniversitesi’ne devredildi.

Kültür Bakanlığı tarafından inşaatı 22 yılda tamamlanan Nazilli Kültür Merkezi, Adnan Menderes Üniversitesi'ne devredildi. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ile ADÜ Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk tarafından imzalanan protokolle devredilen 12 bin 500 metrekare kapalı alanı olan Kültür Merkezi, 10 gün içinde hizmete açılması planlanıyor.

12 bin 500 metrekarelik kapalı alan içerisindeki modern binanın en iyi hizmeti üniversite ile verebileceğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka; "1992 yılında temeli atılan binamız, ödenek olmadığı için uzun süre tamamlanması için bekletilmiş. 2007 yılından sonra Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan sağlanan ödeneklerle geçtiğimiz yıl toplam 12-15 Milyon TL gibi bir bütçeye mal olan Kültür Merkezimiz 21 yılda tamamlandı. Bütün istenilen faaliyetlere, eğitime ve etkinliklere hazır durumda. Bütün donanımları, ses ve ışıklandırmasıyla, müzeleriyle, sergi salonlarının donanımıyla bütün müştemilatı Bakanlığımızca tamamlanmış durumda. Üniversitemiz burayı şuanda Kültür Merkezi olarak açtı. İleride Güzel Sanatlar Fakültesi açılırsa bu alanda çok iyi şartlarda eğitim hizmeti sunacağına inanıyoruz" dedi.

DOĞU KAMPÜSLERİNE HİZMET VERECEK

45 Bin TL'lik aylık gideri olan Kültür Merkezini uzun zamandır kimsenin almak istemediğini belirten Nazilli İİBF Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Acartürk; "Kültür Bakanlığı binayı 15 Ekim'e kadar almamızı istedi. Biz de teknik ve idari personelimiz ile değerlendirme yaparak alma kararı aldık. Bunun akabinde de çalışmalarımıza başladık. Nazilli İİBF Kültür Merkezi olacak olan binamızdaki eksikleri 10 gün içerisinde çözerek hizmete açmayı planlıyoruz. Elektrik aboneliği ve su aboneliğinin ardından tefrişatı yapılacak. ADÜ'nün doğu kampuslarının kültür merkezi de olmuş olacak. 6 ilçeye hizmet verecek olan binamızın bazı temel giderlerini karşılamak için, tiyatro salonlarını da organizasyon yapanlara kiralayabiliriz. Bunu üniversite yönetimi olarak değerlendireceğiz. YÖK'ten Güzel Sanatlar fakültemiz için onay çıktı ve karar şuanda Bakanlar Kurulu'nda. Eğer onaylanırsa Nazilli, Üniversite olma yolunda büyük bir adım atmış olacak. Kültür Merkezimiz de bizim üçüncü kampusumuz olmuş olacak. Konservatuarı da buraya taşımayı düşünüyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Kültür Bakanlığı Nazilli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title