Haberler

Kültür Günleri Bahara Yakıştı

Kocaeli'de Kültür Sanat Günleri Mayıs Ayında Da Beğenilerek İzlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kocaeli'de Kültür Sanat Günleri" sürüyor. Etkinlikler Mayıs ayında da Gebze başta olmak üzere Çayırova, Kartepe, Başiskele ve İzmit'te ilgiyle takip ediliyor.

Üstat Necip Fazıl İçin Anma Törenleri

Mayıs ayı içindeki en önemli etkinliklerden birini üstat Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün 28. yılı nedeniyle düzenlenen anma programları oluşturuyor. Üstat Necip Fazıl Kısakürek, Mayıs ayı içinde ilk olarak 21 Mayıs Cumartesi günü Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde anıldı. Ünlü sunucu Serdar Tuncer'in, Necip Fazıl şiirlerini seslendirdiği gece ilgiyle takip edildi. Necip Fazıl yarın da (25 Mayıs Çarşamba) Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ile Başiskele Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek törenlerle anılacak.

Gebze Etkinlikleri Sevdi

Gebze'deki etkinliklerin merkezini her zaman olduğu gibi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi oluşturuyor. Gebzeliler Mayıs ayının başından bu yana birbirinden farklı ve eğlenceli etkinlikleri izleme olanağı buldu. Tiyatro gösterileri ve konserlerin yanı sıra gerçekleştirilen eğitim seminerleri Kültür Günleri'nin vazgeçilmezleri olarak yerini aldı. Engin Noyan da sevilen sohbeti ile Gebzelilerin konuğu oldu.

Mayıs Ayının Son Etkinlikleri

Gebze Osman Hamdi Bey, Kartepe Necip Fazıl Kısakürek, Çayırova Belediyesi Kültür Merkezleri, Başiskele Yeşilkent Parkı ve İzmit Mevlevi Evi'nde 25, 27 ve 29 Mayıs tarihlerinde şu etkinlikler gerçekleştirilecek;

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi

27 Mayıs Cuma

Çocuk Misali(Çocuk oyunu) 15.00

Bahar Konseri 20.00

Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi

25 Mayıs Çarşamba

Necip Fazıl Kısakürek anma programı 20.30

29 Mayıs Pazar

Nasrettin Oğlu Seyfettin (Ç.O) 14.00

Başiskele Yeşilkent Parkı

25 Mayıs Çarşamba

Necip Fazıl Kısakürek anma programı 18.00

31 Mayıs Salı

Halk Ozanları Konseri 18.00

İzmit Mevlevi Evi

28 Mayıs Cumartesi

Niyazi Mısri Divanı'ndan okumalar 14.00

25 Mayıs Çarşamba

Şiir Gecesi 19.00

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title