Haberler

Kültür Gezilerinin 10'uncu Yıl Maratonu Başladı

Altındağ Belediyesi tarafından yıllardır düzenlenen kültür gezileri 2016 yılı yeni dönemi,Çanakkale ve Bursa gezileri ile başladı.

Altındağ Belediyesi tarafından yıllardır düzenlenen kültür gezileri 2016 yılı yeni dönemi, Çanakkale ve Bursa gezileri ile başladı. Çanakkale, İstanbul, Edirne, Bursa, Konya, Kapadokya, Hacı Bektaş, uçakla Şanlıurfa ve Mardin gibi noktalara düzenlenen kültür gezilerinin ilk durağı olan Çanakkale ve Bursa için, ilk gruplar yola çıktı.

Aydınlıkevler ve Güneşevlermahalleleri ile başlayan Çanakkale ve Bursa gezileri, Karacaören ve Karakum mahalleleri ile devam ediyor. Beraberlerinde 2 rehber ve sağlık görevlisi ile birlikte heyecan dolu bir yolculuğa çıkan Altındağlılar, unutamayacakları anılarla evlerine dönüyor.

Altındağlılar, haftanın 4 günü 100'er kişilik kafileler halinde, Çanakkale ve Bursa'ya uğurlanıyor. Toplam 5000 kişiyi bu yıl Çanakkale ve Bursa'ya götürmeyi hedefleyen Altındağ Belediyesi, 2006 yılından bu yana, tam 10 yıldır kültür turlarını sürdürüyor.

"KÜLTÜR GEZİLERİ ÇOK ÖNEMLİ"

Altındağ Belediyesi'nin yıllardır düzenlediği kültür gezilerinin içinde Çanakkale gezilerinin ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Başkan Tiryaki "Biz insanları Marmaris'e, Bodrum'a, Antalya'ya götürmüyoruz. Bu turistik bir gezi değil. 24 farklı mahallede hizmete açtığımız Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nde kadınlara, 16 farklı mahallede hizmete açtığımız Gençlik Merkezlerimizde gençlere verilen eğitimin bir parçası… Ben Türkiye'de yaşayan herkesin Çanakkale'yi mutlaka görmesi gerektiğine inanıyorum. Vatanın ne şartlarda kazanıldığını yerinde öğrenmek açısından Çanakkale, mutlaka görülmesi gereken bir şehrimiz…" diyerek Çanakkale gezilerinin amacını özetledi.

Aynı program içerisinde Çanakkale ile birlikte Bursa'ya da gezi düzenlediklerini söyleyen Başkan Tiryaki "Osmanlı İmparatorluğu'nun izlerini, tarihi ve kültürel değerlerini de görmek gerekiyor. Bu nedenle Çanakkale'ye varmadan önce Bursa da ziyaret ediliyor." dedi.

YOLCU SAYISI HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Altındağlı vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine her geçen yıl gezilere götürülen Altındağlı sayısını artırdıklarını söyleyen Veysel Tiryaki "Geziye giden vatandaşlarımızın sayısının her yıl artması için çalışıyoruz ve hedeflerimizi büyütüyoruz. Ancak aynı geziye ikinci kez kimseyi götürmüyoruz. Altındağ'da şehir dışına çıkmamış, kültür gezilerine katılmamış kimse kalmayacak inşallah…" dedi.

"KİMSENİN PARASINI ÇAR ÇUR ETMİYORUZ"

Altındağ Belediyesi'nin ekonomisi çok güçlü bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Tiryaki "Eğer bu gezileri geziye çıkmadan kısa bir süre önce yapmak isterseniz, çok pahalıya geliyor. Ancak biz tüm gezi hazırlıklarımızı neredeyse bir yıl öncesinden yapıyoruz. Biletler ve konaklama için yıllık ve toplu pazarlık yaptığımızdan çok uygun fiyatlarla alıyoruz bu turları. Kimsenin parası çar çur olmuyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title