Haberler

Kültür Bakanı Çelik'ten Palmira Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Grek-Roma uygarlıklarıyla beraber Pers etkilerini de taşıyan sanat ve mimari eserleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Suriye’deki Palmira Antik Kenti’nin DAİŞ tehdidi altında olmasını büyük bir endişeyle karşılıyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Grek- Roma uygarlıklarıyla beraber Pers etkilerini de taşıyan sanat ve mimari eserleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Suriye'deki Palmira Antik Kenti'nin DAİŞ tehdidi altında olmasını büyük bir endişeyle karşılıyorum" dedi.

Bakan Çelik, Palmira Antik Kenti'nin DAİŞ örgütünün tehdidi altında olmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Bakan Çelik açıklamasında, "İnsanlığın bütün değerlerini ayaklar altına alan terör örgütü DAİŞ, Nimrut, Ninova ve Hatra antik kentlerinden sonra şimdi de 'Çöl Gelini' Palmira Antik Kenti'ni tehdit ediyor" ifadesini kullandı.

"Grek-Roma uygarlıklarıyla beraber Pers etkilerini de taşıyan sanat ve mimari eserleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Suriye'deki Palmira Antik Kenti'nin DAİŞ tehdidi altında olmasını büyük bir endişeyle karşılıyorum" diyen Bakan Çelik şöyle devam etti:

"Ortak kültürel ve tarihi mirası paylaştığımız Suriye'nin kültür varlıklarına yapılan saldırıların bir insanlık suçu olduğu düşüncesiyle bütün ülkeleri ve uluslararası örgütleri bu saldırıları kınamaya davet ediyorum. Bölgemizdeki bütün kültür varlıklarını ülkemiz ve insanlığın ortak mirası olarak değerlendiriyor ve önemsiyoruz. Kültür mirasımız, insan haklarının, medeniyetimizin ve bugün sahip olduğumuz demokratik birikimin temelini teşkil etmektedir. Bu çerçevede bölgemizde yer alan kültürel mirasın tehdit edilmesi aslında sahip olduğumuz tüm medeni değerlerin tehdit edilmesi anlamına gelmektedir. Kültürel ve doğal mirasın korunmasına ilişkin uluslararası anlaşmalara taraf olan ülkemiz, Suriye'nin kültür varlıklarının korunması hususunda üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmekte, bu konuda uluslararası işbirliğinin sağlanmasında da öncü rol oynamaktadır. Ülkemizde yer alan kültürel mirası ne şekilde koruyorsak, aynı hassasiyeti dünya mirasının korunması için de kararlılıkla gösterdiğimizi tüm dünyanın bilmesini isterim. Bu üzücü gelişmelerin yaşandığı şu anda dahi Bakanlığımız görevlileri, güvenlik ve istihbarat kurumlarımızın temsilcileri, UNESCO ve ICOM yetkililerinin katılımıyla Suriye ve Irak'ın kültür varlıklarının korunması hususunda uluslararası bir toplantı gerçekleştirilmektedir. Halen devam etmekte olan bu toplantının Suriye ve Irak'ın kültür varlıklarının korunması hususunda yürütülen çalışmalara yeni bir ivme kazandıracağını umuyorum. Bu vesileyle insanlığın gördüğü en büyük belalardan biri olarak nitelediğim DAİŞ terör örgütünün Orta Doğu halklarına karşı giriştiği zulmü ve kültür varlıklarına karşı yapılan tahribat ve saldırıları en güçlü bir biçimde kınadığımı tekrar ifade etmek isterim." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Çelik Ömer Çelik Suriye Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title