Haberler

Kulp'ta Nevruz Kutlamaları

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Nevruz Bayramı kutlama etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Nevruz Bayramı kutlama etkinliği düzenlendi.

Turgut Özal Mahallesi Vali Ünal Erkan futbol sahasında düzenlenen etkinliğe BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, BDP Kulp İlçe Belediye Eşbaşkan adayları Metin Dinar ile Sadiye Süer Baran, BDP İlçe Başkanı Mehmet Mirze Çelik ve çok sayıda kişi katıldı. Burada bir konuşma yapan Mehmet Emin Yılmaz, Nevruz'un Kürtler açısından özgürlük ve kardeşlik bayramı ifadesini taşıdığını söyledi. Nevruz'un zulme karşı zafer olduğunu ifade eden BDP kulp İlçe Belediye Eşbaşkan adayı Sadiye Süer Baran ise Nevruz'un kutsal bir gün olduğunu söyledi.

BDP Kulp İlçe Belediye Eşbaşkan adayı Metin Dinar da, "Nevruz elbette Ortadoğu ülkeler için önemlidir ancak Kürt halkı için anlamı Demirci Kava'nın zalim Dehak'a karşı isyanıdır. İsyan edip dağlara çıkması ve sağlarda özgürlüğünü ilan etmesidir. Nevruz diriliştir, özgürlüktür. Tarihsel gelişmelere tanıklık ediyoruz. Sürekli artan halk desteğiyle çalışmalarımıza devam ederek, halkımıza yeni belediyecilik modelimizi ve projelerimizi anlatıyoruz" dedi.

30 mart seçimlerinin referandum niteliği taşıdığını belirten Dinar, "Her buluşmamızda, her mesajımızda bu seçimlerin ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz. Bu yüzden halkımızın tamamının desteği bizim için önemli. Bu yüzden Kulp'u karış karış geziyoruz ve halkımıza anlatıyoruz. Pasur'u çok güzel bir gelecek bekliyor" diye konuştu.

Nevruz ateşinin yakılmasının ardından vatandaşlar ateşin etrafında halay çekti.

Kutlamalar olaysız bir şekilde son buldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevruz Bayramı Metin Dinar Diyarbakır Kulp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title