Haberler

Kulp'ta Anneler Günü Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı

Diyarbakır’ın Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın eşi Arzu Güleryüz Maraşlı tarafından bir düğün salonunda “Anneler Günü” programı düzenlendi.

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın eşi Arzu Güleryüz Maraşlı tarafından bir düğün salonunda "Anneler Günü" programı düzenlendi.

Şehit annelerinin de katıldığı programda, Gizem Aktaş adlı öğrencinin "Anne Özlemi" adlı şirini okunması salonda bulunan annelerin duyu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın eşi Arzu Güleryüz Maraşlı yaptı. Maraşlı, "Annelerimiz, bu dünyada bizim en kutsal saydığımız, en çok sevdiğimiz insanlar, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir. Bizler için tüm zorluklara göğüs geren, bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Onlar bu zorlu hayat sürecinde nasıl yanımızda durup bizi yalnız bırakmadılarsa bizler de onların yanında olmalı, ömürlerinin sonuna kadar onları baş tacı etmeli, mutlu ve huzurlu kılmalı, evlat sevgisini en güzel şekilde onlara yaşatmalıyız. Annelerin evlatlardan beklentileri, yavrularının vatanına, milletine ve insanlığa faydalı birer birey olarak yetişmesidir. Annelerimiz, zaman zaman da bir gülücükle, tatlı bir sözle gönüllerinin alınmasını beklerler. Bu nedenle sevgimizi her fırsatta göstermeli, onlara karşı sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Onların ne kadar kıymetli olduklarını, kendilerine daima hissettirmeliyiz. Bu özel gün vesilesiyle şunu da belirtmek isterim ki; ebediyete uğurladığımız kahraman şehitlerimizin bizlere emaneti olan annelerinin her zaman yanında olmayı hepimiz görev bilmeliyiz. Sevgili Peygamberimizin cennetle müjdelediği annelerimizi, sevgi ve saygıyla selamlıyor, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Örnek aile yaşantılarından dolayı Saibe Yıldız yılın annesi seçildi. Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, Saibe Yıldız'a plaket vererek kendisini kutladı. Program Kulp ilçesinde görev yapan öğretmenlerin seslendirdikleri türküler ve Anneler Günü pastasının kesilmesiyle son buldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anneler Günü Diyarbakır Kulp Yerel Haberler

title