Haberler

Kullanılmayan Üst Geçit

Ordu'nun 'sakin şehir' (Cittaslow) unvanlı ilçesi Perşembe, 7 ay önce Karayolları tarafından yapılan yaya üst geçidini istemiyor.

32 bin 100 nüfuslu Perşembe İlçesi'ne Karayolları tarafından 7 ay önce yapılan yaya üst geçidi vatandaşların tepkisine yol açtı. Ordu- Fatsa arasındaki çevre yolu hizmete girdikten sonra adeta hiç araç geçmeyen ilçede 7 ay önce üst geçit yapıldı. Ancak ilçe halkı üst geçidi kullanmayarak yolun karşısına geçmeye devam etti. İlçe halkının bu tepkisine Perşembe Belediyesi de destek verdi. Belediye, refüjlere çekilen tel çitlerde bir geçiş açarak vatandaşların karşı tarafa geçmesini kolaylaştırdı. Vatandaşlar üst geçidi kullanmayarak yoldan adeta 'salına salına' geçmeye devam ediyor.

"ÜST GEÇİT UCUBE GİBİ"

Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, 7 ay önce Karayolları tarafından konulan üst geçidin kaldırılmasını istedi. Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, "Üst geçit bizim sakin şehrimizde bir ucube gibi duruyor. Kaldı ki, kullananı yok. Geçmiş dönem belediye başkanının yaptığı bir hataydı bu. Vatandaşlarımız üst geçidi kullanmıyor. Buraya bir kamera kursalar geçilip geçilmediğini kontrol etmek için, günde 5 kişi geçmez. Bir de estetiği yok. Estetik değil. Görüntü kirliliği oluşturuyor. Bu konuyu İlçe Konseyi'nin gündemine getireceğim, halk arasında anket yapacağız. Halk 'kaldırılsın' derse kaldıracağız. Kaldırılmasını istemezse kaldırmayacağız. Ama benim şahsi düşüncem kalkması yönündedir" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Bahtiyar Perşembe Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Halit Güler:

Kaldırılmasından yana değilim,ileriye dönük düşünmek gerekir.Güzel bir yatırım,ayrıca görüntü kirliliğide oluşturduğunu sanmıyorum,aksine modern görünüyor.Yaşlılar ve sakatlar içinde ayrıca asansörlüde yapılabilirdi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title