Haberler

Kullanılmayan Banka Hesapları İçin Son Tarih 28 Nisan

Güncelleme:

Bankalar, kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerinde 28 Nisan'dan sonra hesap işletim ücreti almaya başlayacak.

Bankalar, kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerinde hesap işletim ücreti alacak. 

Kullanılmayan hesapları kapatmak için son tarih ise 28 Nisan.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, 28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek olan yeni Tüketici Kanununa dikkat çekerek, "6502 sayılı kanun yürürlüğe girecek. Burada bankalarla ilgili bazı önemli hususlar var" dedi.

YENİ DÜZENLEME NELERİ İÇERİYOR?

Ağaoğlu, konuyla ilgili şu bilgileri verdi; 
"Artık bankalar tüketicilere aidatsız kredi kartı çıkartmak zorunda oldukları gibi, haber vermeden, onay vermeden tüketicilere bir takım ücretler tahakkuk ettiremeyecekler. 

Örneğin; kredi kartını kapatmak isteyen bir tüketici kapatma ücreti ile karşı karşıya kalmayacak. Ancak tüketiciler mutlaka kendilerine gönderilen, bankalardan gelen mesajları dikkate alsınlar. Son zamanlarda bankalardan gönderilen mesajlarda tüketicilerin vaktiyle açmış oldukları, belki de unuttukları hesaplarla ilgili hesap işletim ücreti tahakkuk ettirileceğinden ve belli bir süreye kadar bunu iptal etmedikleri takdirde, hesabı kapatmadıkları durumda bu ücreti yansıtacaklarından bahsediliyor. 

Haberiniz olmadan borçlanmak istemiyorsanız, mutlaka duran hesaplarınızdan olsa, çalışmayan banka hesaplarınızı kapatın. Aksi halde size bir ücret yansıtılır, haberiniz olmadığı ve hesapta da para olmadığı için kara listeye bile girebilirsiniz."

"KARA LİSTEYE GİRME"

Tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyaran Ağaoğlu, "Bankalardan gelen mesajlara mutlaka süresinde itiraz ederek, müdahale ederek o çalışmayan hesaplarını kapatmalıdırlar. Aksi halde o hesapta para olmadığı halde kendilerine borç tahakkuk ettirilecek, bu borca faiz yürütülecek; bir süre sonra tüketici istemediği, hak etmediği bir durumla yani kara listeye girme gibi bir durumla karşı karşıya kalabileceklerdir" diye konuştu.

"TARİHİ VE KENDİ NUMARANIZI BİR KENARA NOT ALIN"

Ağaoğlu müşteri hizmetlerini arayarak hesabını kapatan tüketicileri uyararak, "Tüketiciler bu hesaplarını mutlaka ya banka şubelerine giderek ya da müşteri hizmetlerini aramak sureti ile kapatmalıdırlar. Şayet müşteri hizmetlerini ararsanız mutlaka o aradığınız tarihi ve kendi numaranızı bir kenara not alın. İleride banak, 'biz bu şekilde aranmadık' derse, sizin elinizde o tarih, o telefon kaydı delil olacaktır" dedi.

İTİRAZ YOLU KAPANIYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların tartışmalı birçok ücret ve kesintisini yasal zemine kavuşturuyor. BDDK'nın hazırladığı yeni taslağa göre, başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların birçok ücret ve kesintisi yasallaşıyor.

Başta tüketici koruma örgütleri olmak üzere birçok kesim tarafından karşı çıkılan ücret ve kesintiler için Tüketici Mahkemeleri'nde yüzlerce dava açılıyor ve birçoğu "iade kararı" ile sonuçlanıyordu. BDDK'nın yeni kararıyla, artık banka müşterileri, kesinti ve ücretler nedeniyle tüketici mahkemelerine gidemeyecek.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Aydın Ağaoğlu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (37)

sahinsahidinturmak21@gmail.com:

allah aşkına 550 millet vekili ne işe yarıyorlar bu bankalar yıllardır insanımızı soyuyorlar.bir yasa çıkarıp bunların önüne neden geçilmiyor.17 aralık oparasypnunda kalmadı maddeller yasallar değiştidiniz banka soygununa neden önlem alınamıyor.

33
1
yanıtYanıtla
ESAT ASAFesatasat1976@hotmail.com:

Yalan..yalan...yalan ben bankacıyım yok öyle bir şey tüder başkanı bir yerinden uyduruyor...kullanılmayan hesaptan ücret mi alınır alınsa para yok nerden alacaklar..vadesiz hesap eksiye mi düşer...yasa gereği kredili ürünler eksiye düşer o da müşteriye bildirim yapılarak olur...tamamen saçma ve yalan bir haber...bankaları ve bankacıları bu kadar kötülemeyin lütfen...ev -oto alırken kim çıkarıp 5 kuruş veriyor bi düşünün...vade farksız 9 taksiti kim yapıyor kredi kartına bi düşünün...sonuçta bankalar da hayır kurumu değil işçi çalıştırıp vergi ve kira ödüyorlar...İNSAF...

18
9
yanıtYanıtla
Vatandaşasparagasmdya@gmail.com:

alma kredi kardeşim madem soyunup soğana döndüysen. Sıfır arabayı alıp hava atarken iyi ödemeye gelince banka soydu. uyanık olu sizde.

yanıt0
yanıt0
hüseyin2h-5851@hotmail.com:

batırdın milleti be akp allah da sizleri batırır inşallah

17
7
yanıtYanıtla
.......eser_amasra@hotmail.com:

he ak parti batırdı dimi. şimdi cebinde para varki harcayabiliyon. onlardan önce hiç paran yoktu

yanıt0
yanıt0
hebunezhebun@hotmail.com:

a.k.p si hep besliyor hepimizi degıl mı bu hayatta ne ne mallar var ya butun dunya acta a.k.p si bizi halkı besliyor para veriyor

yanıt0
yanıt0
sancak1hayrokango@hotmail.com:

banka bana yedek hesap açmış haberim yok. kredi borcu vermeye gidiyorum ek hesap borcu çıkartıyor o ek hesaptan yine vermediğim internet faturamı yatırıyor.yani bunların şerefsizliğini yazmakla bitmez.bizim vatandaşımız ilgisizdir.ilgilenmez böyle şeylerle.devlet atmış bunların kucagına vatandaşı uğraş dur.zaten bu zamana kadar vatandaşın neyiyle ilgilendiniz.neyimiz arttı neyimiz gelişti 12 önce koduğunuz yerde otluyoruz hala.

19
1
yanıtYanıtla
aydınayhanaydinankara06@hotmail.com:

ne saçma kapanmayan hesabı sıfırsa sen kapat kardeşim

18
0
yanıtYanıtla
aka_ilhanspeedykin_aka_superflex@hotmail.com:

Halkını bankalara soyduran başka bir ülke var mı acep.Resmen kucağına atmış neyaparsan yap diyor.Bugüne kadar kapanmayan hesaplar kendiğiliğinden kapanıyordu,şimdi ne olduda böyle yaptılar.

16
2
yanıtYanıtla
AHMETahme@hotmail.com:

Bankalar kendileri belirli zaman kullanılmayan hesapları otomatik neden kapatmıyor,veya müşterilerine sizin şu hesabınız aktif değil kapatalım mı diye uyarmıyor?Olan yine vatandaşa olacak

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title