Haberler

Kullandığı Ambulansla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kazan ilçesinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden ambulans şoförü Yakup Basut'un cenazesi 14 yıl kullandığı ambulansla getirildiği Kazan Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kazan ilçesinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden ambulans şoförü Yakup Basut'un cenazesi 14 yıl kullandığı ambulansla getirildiği Kazan Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, ambulans şoförü Basut'un (47) dün gece saatlerinde rahatsızlanması üzerine ailesi durumu 112 acil servis ekiplerine bildirdi.

Acil servis ekibi, eve gittiklerinde mesai arkadaşları Basut'un kalp krizi geçirdiğini belirledi. Evde yapılan ilk müdahalenin ardından Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesine kaldırılan Basut, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Basut için 14 yıl görev yaptığı Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde tören düzenlendi. Törene Başhekim Uğur Yıldız, mesai arkadaşları ve Basut'un ailesi katıldı.

Törende konuşan Başhekim Yıldız, 112'de görev yapmanın zor olduğunu, tecrübe, sorumluluk ve fedakarlık gerektirdiğini belirterek, "Arkadaşımız bu bakımdan görevini her zaman en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde oldu. Yakup arkadaşımız gerçekten fedakar bir insandı. Mesai saati dışında da nöbeti olmadığı halde gelir yardımcı olurdu. Uzun zaman 112'de çalışmanın getirdiği bir de tecrübesi vardı. Becerikliydi de. Bunu da ilk müdahalelerde kullanırdı." diye konuştu.

Törenin ardından mesai arkadaşlarının omuzlarında 14 yıl kullandığı ambulansa konulan Basut'un cenazesi, helallik alınmak üzere evine götürüldü.

Basut cenazesi, Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Kazan Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

Acil Tıp Teknisyeni Fatma Asravi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve çıktıklarında gittikleri evde mesai arkadaşları Basut ile karşılaşınca şok olduklarını belirterek, "Birlikte çalıştığımız arkadaşımızı karşımızda görünce neye uğradığımızı şaşırdık. Hem ağladık hem müdahale ettik. Onu hayata döndürme çabalarımız hastanede de sürdü ama ne yazık ki geri getiremedik. Kendisi neşeli, hayat dolu, yardımsever, iyi bir insan, iyi bir arkadaştı. Çok üzgünüz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title